3. kolo
01.09.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Przemyslaw Frankowski (© AFP)

Zápas mezi Monakem a Lens vítěze nepoznal

Když se šest minut před vypršením řádné hrací doby prosadil Denis Zakaria, vypadalo to pro účastníka Ligy mistrů velice nadějně. Nicméně v nastaveném čase dokázal z penalty vyrovnat Przemyszlaw Frankowski, díky čemuž platí, že ani neúspěšný adept na post v hlavní fázi Konferenční ligy v novém ročníku té domácí ještě neprohrál.

Během úvodní pětiminutovky zahrával Racing hned tři rohové kopy. Nic z nich však nedokázal vytěžit. Naopak mohl být rád, že Maghnes Akliouche při své šanci netrefil bránu. Další minuty se hrály spíše v poklidném tempu, ač hráčům na obou stranách nešlo upřít bojovnost. Ve 22. minutě se Akliouche dostal za obranu Lens, kde nedokázal přelstít vyběhnuvšího Briceho Sambu.

Nedlouho poté zvládnul ošemetnou situaci ve vlastním vápně na výbornou Philipp Köhn. Po půl hodině hry to vypadalo, že se Adrien Thomasson s Wesleyem Saïdem předhánějí v tom, kdo víc rozezvučí břevno. Dvě obrovské příležitosti pro severofrancouzský celek, obě tedy nevyužité. Na góly se tedy muselo čekat až do druhého dějství.

To začalo opatrně. Až po deseti minutách se připomněl Maghnes Akliouche. Dvaadvacetiletý fotbalista s jedenáctkou na dresu, který si z pařížské olympiády odvezl stříbro, musel sledovat, kterak jest jeho nadějný pokus zblokován do bezpečí. Florian Sotoca hlavou posléze minul a na Köhna nevyzrál ani v 72. minutě.

Takuma Minamino při další šanci nepropálil obrannou zeď, zatímco v 78. minutě po přihrávce od Hamzata Ojedirana sice skóroval Rémy Labeu Lascary, ale radost to byla jen krátkodobá, jelikož zahrál rukou. Teprve v 84. minutě se do listiny střelců zapsal Zakaria, když uklízel hlavou po Henriqueho centru od rohového praporku - 1:0. Jenže, v nastaveném čase právě autor branky šel do střetu s Ojediranem a sudí Willy Dejalod písknul do píšťalky. Penaltu Frankowski proměnil, neboť zvolil tvrdou přízemní ránu k levé tyči - 1:1.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele