8. kolo
19.10.2024 19:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Przemyslaw Frankowski (© AFP)

Lens nezaváhalo a ze Saint-Étienne odváží všechny tři body

Neporazitelnost prvoligového nováčka trvala pouhé dva zápasy. Pátá prohra v sezoně jej může po 8. kole poslat do sestupových vod. Naopak Racing ukončil sérii pěti remíz v řadě a po tomto víkendu mu nadále bude patřit post zaručující evropské poháry.

První pokus si na konto připsal domácí Ibrahim Sissoko, jenže zařízení minul. V 9. minutě se do balonu pořádně opřel Andy Diouf. Skóre se neměnilo pouze zásluhou vynikajícího zákroku Gautiera Larsonneura. Florian Sotoca v tomto ročníku ještě neskóroval, na čemž se ani po tomto utkání nic nezmění, jelikož po čtvrt hodině hry cílil vedle.

Naopak jeho spoluhráč Przemyslaw Frankowski sebral po rohu míč a svou plavající střelou z dobrých pětadvaceti metrů muže v rukavicích dokonale zaskočil - 0:1. Ve zbytku úvodního dějství byl aktivní především Sissoko. K vyrovnání měl ale nejblíže Mathis Amougou, jehož výživné ráně mnoho nechybělo.

Ve druhé půli to ze strany svěřenců Willa Stilla byla spíše vyčkávaná na to, až po srovnání stavu prahnoucí soupeř udělá chybu a pootevře zadní vrátka. Když už se podařilo vyprodukovat nějaký pokus, k ani jednomu z brankářů obvykle ani nedoletěl. Vyčkávání se severofrancouzskému celku vyplatilo deset minut před vypršením řádné hrací doby.

Rémy Labeau Lascary vystihnul rozehrávku a hnal se sám na strážce domácí svatyně, kterému se vyhnul jednoduchou kličkou a přes velkou snahu dvou obránců dostal kulatý předmět za brankovou čáru - 0:2. Ve zbývajících minutách si hosté dvougólový náskok s přehledem pohlídali a můžou se těšit na duel proti Lille. Les Verts za týden pocestují do Angers.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele