8. kolo
20.10.2024 17:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Evann Guessand v utkání proti Nantes (© Sebastien Salom-Gomis / AFP)

Nantes s Nice pošesté v řadě neprohrálo. Tentokrát se oba soupeři rozešli smírně

Oba tedy v tabulce zůstávají na deseti bodech. Zatímco Les Canaris se chystají na Strasbourg, Les Aiglons čeká před mačem proti Monaku ještě v rámci Evropské ligy Ferencváros.

Ve 4. minutě poslal centr do vápna Pedro Chirivella, ale Nicolas Cozza se svou hlavičkou neuspěl. V závěru počáteční dvacetiminutovky musel vytáhnout výborný zákrok Alban Lafont, protože jinak by se Jérémie Boga mohl běžet radovat. Ten samý hráč o sobě dal vědět krátce před vypršením úvodní půlhodiny znovu, nicméně tentokrát byla jeho střela zblokována.

Hráči Nice byli v prvním poločase aktivnější. V nastavení mohli jít do vedení, kdyby se domácí jednička nevyznamenala proti Evannu Guessandovi. Po změně stran se jako první osmělil Mostafa Mohamed, kdyby ale tímto způsobem zakončoval častěji, na svých osm loňských branek by těžko dosáhl. Další minisouboj Boga versus Lafont byl k vidění v 53 minutě a opět z něj vyšel vítězně hráč ve žlutém dresu.

Florent Mollet následně nebyl při střelbě důrazný, takže skóre musel rozhýbat až jeho spoluhráč Matthis Abline v 67. minutě, když hlavou poslal do sítě centr z levé strany od Mosese Simona - 1:0. Pablo Rosario za 180 sekund spěchal s odpovědí, ale Lafont zase ukázal, jak je pro svůj tým důležitý.

Bohužel pro většinu fanoušků a fanynek na Stade de la Beaujoire, rodák z Burkiny Faso čisté konto neudržel. Při další akci zpracoval Sofiane Diop ve vápně míč, který si převzal Evann Guessand, a ten tvrdou ranou k levé tyči srovnal - 1:1. Zbývající minuty už se musely obejít bez vyložené možnosti.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele