3. kolo
01.09.2024 20:45 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Oslavy hráčů PSG. (© AFP)

Obhájce titulu přehrál i Lille a po třetím kole Ligue 1 zůstává jako jediný ze všech osmnácti celků stoprocentní

Domácí v týdnu s pořádnou porcí štěstí prošli přes Slavii do hlavní fáze Ligy mistrů, ale PSG nepatří k jejich oblíbeným soupeřům. V živé paměti zůstává ještě debakl 1:7 ze srpna 2022. Oba mančafty měly na kontě před vzájemným utkáním šest bodů. O vítězství víceméně rozhodly dva slepené góly, kterými Pařížané severofrancouzského protivníka vykolejili.

Úvodní desetiminutovka přinesla aktivitu na obou stranách, ačkoli výběr kouče Luise Enriqueho chtěl ukázat, že se bude hrát podle jeho taktovky. Ousmane Dembélé se postaral v 9 minutě o první trochu vzruchu, avšak Lucas Chevalier nemusel být vystrašený. Před Jonathanem Davidem dostal v útoku přednost Mohamed Bayo, jenž rozhodně nepatří ke spolehlivým zakončovatelům.

Ani tentokrát se střelecky neprosadil, na rozdíl od kolegy Edona Zhegrovy, který v minutě dvanácté nejprve nahrával Bafodému Diakitému, jehož střelu zastavila pravá tyč, od které se míč málem dorazil do zad Gianluigiho Donnarummy, což by bývalo mohlo znamenat nepříjemnosti. Takhle dokázal italský mistr Evropy z roku 2021 balon zkrotit.

Následně pálil tvrdě Dembélé. Muže v rukavicích neprostřelil. Bradley Barcola to zkusil z úhlu a Lucas Chevalier musel na zem. Po půl hodině hry si merunu chystal ke střele Dembélé. Alexsandro Ribeiro pro to neměl pražádné pochopení a francouzského reprezentanta ve vlastní šestnáctce skluzem sundal. Vitinhovi se podařilo jedničku ve službách Lille rozhodit, takže mu stačilo zakončit po své levé ruce - 0:1.

Za 180 sekund si Barcola vyměnil míč s Marcem Asensiem a pravačkou předvedl ukázkový obstřel ke vzdálenější (pravé) tyči - 0:2. O poločasové pauze měl trenér Bruno Génésio hodně, o čem přemýšlet. Druhou půli začal nepřesnou střelou Bayo. Marco Asensio pak zatoužil po proměně z nahrávače ve střelce, nicméně strážce domácí svatyně byl proti.

Tiago Santos nechtěl zůstat pozadu, jenže jeho tečovaný pokus se stal Donnarummovou snadnou kořistí, stejně jako možnost Alexsandra Ribeira. Naopak Benjamin André mezi tři tyče vůbec nezacílil. Jiskřičku naděje vykřesal v 78. minutě Zhegrova, když mu hostující defenziva věnovala moře prostoru. Pak jen stačilo najít volný koutek u pravé tyčky - 1:2.

Záhy poté kosovský reprezentant skóroval znovu, avšak při rozehrávce standardní situace odhalil VAR ofsajdové postavení. Fotbalisté ve službách PSG pak předvedli svoji zkušenost. Jakékoli snahy o ofenzivní výpady dokázali včas eliminovat, naopak sami ještě jednou udeřili. Běžela druhá nastavená minuta, když Desiré Doué na levé straně přelstil Thomase Meuniera, odcentroval na malé vápno, kde se mezi dvěma stopery pověsil do vzduchu Randal Kolo Muani a pečetil výhru svého týmu - 1:3.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele