3. kolo
30.08.2024 20:45 CET
4 : 3
(1:1)

Reportáž

U míče Corentin Tolisso (© AFP)

Přestřelka mezi Lyonem a Strasbourgem nakonec přinesla více radosti domácím

Když krátce před vypršením úvodní hodiny hry zvyšoval Emanuel Emegha na 1:3, vypadalo to, že Les Gones, kteří úvodní dva duely v sezoně prohráli, nebudou mít dostatek si ani na vyrovnání, natož aby po finálním hvizdu slavili tříbodový zisk. Nakonec se tak stalo, přestože nejspolehlivější střelec poslední doby se do listiny tentokrát nezapsal.

Gólová divočina začala v Parc Olympique Lyonnais už po necelých 180 sekundách hry. Clinton chyboval defenzivě, čehož využil Sebastian Nanasi a v podstatě z hranice malého čtverce nedal Lucasi Perrimu pražádnou šanci zasáhnout - 0:1. Po uplynutí úvodní desetiminutovky o sobě dal poprvé vědět Lacazette, leč Kalle Johnsson si s tímhle ohrožením svojí svatyně poradil.

Další možnost patřila Abneru Viniciusovi, jenže k ničemu nevedla. V závěru úvodní dvacetiminutovky Emanuel Emegha nenavázal na minulý týden, kdy se střelecky prosadil proti Rennes a po svém sólu se musel sklonit před brankářským uměním Lucase Perriho. Záhy o sobě dal vědět Georges Mikautadze. Posila z Met, která by neměla chybět 7. září v Lize národů v duelu s českým týmem, byla švédským gólmanem vychytána.

Předtím, než se úvodní půl hodina stala minulostí, bylo znovu rušno před pokutovým územím Racingu. Žádná pohroma se pro hosty nakonec zatím nekonala. V závěru poločasu tlak výběru Pierra Sageho sílil. Nejprve jeho svěřenci velice slibnou akci zazdili, při druhé příležitosti ztroskotali na pozorném Johssonovi, nicméně do třetice všeho dobrého v jejich případě platilo.

Už v nastaveném čase si Alexandre Lacazette udělal ve vápně prostor, načež křižnou střelou orazítkoval levou tyčku. Od ní se kulatý předmět odrazil ke Corentinu Tolissovi, jenž s pomocí teče obránce vyrovnal na 1:1. S takovým výsledkem se šlo do šaten. I proto, že autor vyrovnávací trefy při svém dalším pokusu cílil jen do brankářovy náruče.

Hned ve 48. minutě našel Dilane Bakwa svým centrem Andreye Santose, jenž uklízel hlavou přesně k tyči - 1:2. Nadále se hrálo ve velice dobrém tempu a v 58. minutě vyslal Caleb Wiley do úniku kolegu Emeghu, který dokázal Perriho prostřelit - 1:3. V ten moment nezbývalo Lyonským, než se pokusit o rychlou odpověď. Ta přišla, dokonce v dvojnásobném provedení.

Po hodině hry se míč napálený do břevna odrazil k Ainsleymu Maitland-Nilesovi, který jej bez rozpaků poslal do sítě - 2:3. Branku musel potvrdit VAR, což se také stalo. A díky tomu po rozehrávce mohl Gift Orban vyrovnat, když využil pobídky od Lacazetta, jenž dovedl Francii na domácích hrách k olympijskému stříbru - 3:3.

Kdo se domníval, že šest zásahů bude stačit, ten se hodně pletl. V 72. minutě centroval Malick Fofana, jenž krátce předtím zahodil dobrou možnost. Gift Orban si ve vápně počíhal a přesnou hlavičkou otočil skóre ve prospěch celku, který na začátku století neohrozitelně vládnul francouzskému fotbalu - 4:3. Nedá se tvrdit, že by družině Liama Roseniora ve zbývajícím čase chyběla snaha, nicméně na osmou branku v této partii už nedošlo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele