9. kolo
27.10.2024 20:45 CET
0 : 3
(0:3)

Reportáž

Oslavy hráčů PSG. (© Miguel MEDINA / AFP)

V deseti hrající Marseille dostala od PSG tři góly

Ani při tomto Le Classique nezůstalo po finálním hvizdu na trávníku dvaadvacet borců. Haritovo vyloučení po dvaceti minutách hry přišlo hostům maximálně vhod, jelikož v té době už o gól vedli. Nadále platí, že v přístavním městě prohráli naposledy v roce 2011. Na čele aktuální tabulky mají tříbodový náskok. OM navzdory druhé porážce setrvává na třetí pozici.

Ve 4. minutě ještě Gerónimu Rulli vychytal Dembélého, avšak za 180 sekund poprvé inkasoval. Nuno Mendes si na levé straně vyměnil balon s Barcolou. Následně poslal přízemní centr do vápna, který domácí jednička odrazila pouze do míst, kde číhal João Neves, jenž měl před sebou naprosto jednoduchou úlohu - 0:1.

Ve 20. minutě Achraf Hakimi nejprve z přímého kopu o kousek přestřelil a záhy zasáhnul Amine Harit místo míče Marquinhose, za což uviděl od rozhodčího Letexiera rovnou červenou kartu. Družina Luise Enriqueho potřebovala devět minutek k tomu, aby navýšila vedení. Pravda, bez zásadní pomoci domácího beka Leonarda Balerdiho by se to nepodařilo.

Pětadvacetiletý reprezentant totiž ve snaze jej zkrotit sáhnul nohou do naprosto nepovedeného centru, což vyústilo ve vlastní gól - 0:2. Když už to vypadalo, že se tým Roberta De Zerbiho z trojnásobného šoku oklepal, přišla čtvrtá rána, po které bylo prakticky po zápase, jelikož dohánět v početní nevýhodě tříbrankové manko není snadné proti kterémukoli soupeři, natož proti obhájci titulu.

Ve 40. minutě Rulli zasáhnul proti Dembélému. Avšak odražený balon ve skluzu naprosto podcenil Geoffrey Kondogbia, takže hostující forvard, jenž se pyšní dvěma medailemi z mistrovství světa, mohl servírovat Bradleymu Barcolovi, který se při současné formě prostě nemohl zmýlit a zaznamenal svůj osmý zářez v sezoně - 0:3.

Na Stade Vélodrome se o poločase jistě mnozí ptali, jakým rozdílem asi nakonec tenhle ostře sledovaný duel skončí. Lídr tabulky kanonýrů o sobě dal vědět záhy po změně stran, leč v tomto momentu mu nebylo přáno. V 55. minutě odchovanec proslulé lyonské akademie pobídnul Dembélého, který málem zvýšil na 4:0.

Gianluigi Donnarumma se mezi třemi tyčemi dost nudil. Na rozdíl od jeho protějšku, který musel být pozorný jak při pokus střídajícího Douého, tak v 80. minutě, kdy jeho směrem mířil po Hakimiho přihrávce Fabián Ruiz. Za 200 sekund mohl nepříznivý výsledek korigovat Lilian Brassier, kdyby hlavou neminul. Na strážci domácí svatyně si následně ještě dvakrát vylámal zuby Marco Asensio. Na výhře PSG už se však pochopitelně nic nezměnilo.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele