4. kolo
14.09.2024 21:00 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Ousmane Dembélé dvakrát skóroval (© AFP)

Paris Saint-Germain - Stade Brestois 3:1

Paris Saint-Germain obhajuje mistrovský titul a za další trofejí vyrazil nejlepším možným způsobem. I po čtvrtém kole platí, že celek z hlavního města neztratil ani bod, o překvapení se nedokázal postarat ani další účastník Ligy mistrů z Brestu.

Domácí favorit měl od úvodního hvizdu navrch a rychle si začal vytvářet šance, dlouho ovšem doplácel na špatnou koncovku. V sedmé minutě se poprvé vyznamenal Marco Bizot, když zlikvidoval tutovku Mendese, za dalších sedm minut na hostujícího brankáře nevyzrál ani Neves a o chvíli později neměl přesně seřízená mířidla Asensio.

Jako blesk z čistého nebe tak přišel úder na druhé straně hřiště. Ve 28. minutě zaspal Nuno Mendes, který zatáhl za dres protihráče a soupeři daroval pokutový kop. S tím si s přehledem poradil Romain Del Castillo, ten zvolil střelu do středu branky a hosté překvapivě vedli - 0:1.

V průběhu utkání byl hodně vidět Ousmane Dembélé a jeho podpis nesla i další příležitost Pařížanů. Ve 37. minutě si počkal na náběh Hakimiho a Maročan ve vápně našel Asensia, jenž zakončoval přesně do středu svatyně, kde byl připravený Bizot.

Kouzlo nizozemského brankáře nakonec odčaroval až aktivní Dembélé. Psala se 42. minutě, když na levé straně pokutového území dostal prostor Asensio, na zadní tyči našel nehlídaného francouzského křídelníka a proti jeho hlavičce už Bizot zakročit nedokázal - 1:1.

Druhý poločas měl přinesl podobný obrázek jako první část hry, PSG se tlačilo do zakončení a Brest se spoléhal na pevnou defenzívu. Ta povolila v 64. minutě a Marco Asensio po nahrávce od Nevese tentokráte rozvlnil síť, radost mu ale pokazil zdvižený praporek v ruce pomezního rozhodčího.

Tlak mistra tak přinesl zasloužené ovoce až v 73. minutě. Po pravé straně unikl Hakimi, jeho míč si dvacet metrů od brány zpracoval Fabián Ruiz a parádní ranou nedal Bizotovi žádnou šanci - 2:1.

Šokovaný Brest pak o několik desítek vteřin později dorazil Ousmane Dembélé. Střídající Randal Kolo Muani unikl obráncům a jeho zakončení ještě stihl zablokovat vracející se Julien Le Cardinal, dobíhající Dembélé ovšem už měl snadnou práci a střelou do odkryté brány pojistil výhru svého týmu - 3:1.

Autor: Tomáš Pavlík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele