9. kolo
26.10.2024 21:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Jonathan David (© AFP)

Díky dvěma pozdním trefám odváží Lille všechny tři body z Lens

Nastavení běželo už déle než sedm minut, když Jonathan David otevřel skóre svým šestým gólem v sezoně. Krátce po rozehrávce navýšil vedení Mohamed Bayo, takže svěřencům Bruna Génésia bude patřit po devíti kolech čtvrtá pozice. Racing však zaostává o pouhé tři bodíky.

Už ve 4. minutě zkoušel štěstí Anass Zaroury, ale Lucas Chevalier dokázal pravou nohou vyrazit do bezpečí. Další šance patřila Edonu Zhegrovovi a zasahovat musel Brice Samba. Gólem do poločasového hvizdu neskončily ani další dvě střely hráčů, kteří aktuálně nastupují pod koučem Willem Stillem.

Do šatny se tedy šlo za nerozhodného stavu, přičemž diváci a divačky na tribunách věřili, že druhé dějství nabídne výživnější fotbal. Když aktéři podruhé vyběhli na hrací plochu, trvalo čtvrt hodiny, než se zrodila první střela mezi tři tyče. Postaral se o ni Adrien Thomasson, nicméně muže v rukavicích nijak nepřekvapil.

Obranné linie obou celků byly nadále velice pozorné, dokud ve čtvrté nastavené minutě nezahrál Kevin Danso ve vlastní šestnáctce rukou. Benoît Bastien se ještě šel podívat na video, čímž si potvrdil své původní správné rozhodnutí. Jonathan David cílil po své pravé ruce, což se ukázalo býti nejoptimálnějším řešením - 0:1.

Po dvou žlutých kartách a následné rozehrávce zažili fotbalisté a fanoušci LOSC další výbuch radosti. Mohamed Bayo sebral ještě na vlastní polovině přihrávku od Matiase Fernandez-Parda a z levé strany pelášil Sambovým směrem. Individuální akci zakončil přízemní střelou pravačkou na bližší (levou) tyč - 0:2. Pro Lens se jednalo o první porážku v tomto ročníku, zatímco tým ze čtyřicet kilometrů vzdáleného Lille popáté vyhrál.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele