9. kolo
26.10.2024 19:00 CET
1 : 2
(1:2)

Reportáž

Radost hráčů Brestu (© AFP)

Brest v Remeši znovu boduje, za posledních deset roků tam prohrál jenom dvakrát

Les Pirates válčí na vícero frontách. Účast v Lize mistrů se zatím vyvíjí nad očekávání, na rozdíl od domácí soutěže, kde svěřenci Érica Roye prohráli z osmi kol hned polovinu. Teď se provizorně posunuli do horní poloviny tabulky, kde Les Rouges et Noirs ztratili šanci vyšplhat se na post zaručující start v Champions League.

Po necelých 120 sekundách zahrál na Stade Auguste-Delaune rukou Joseph Okumo a Romain Faivre se chopil rozehrávky pokutového kopu, který poslal k pravé tyči, kdežto Yehvann Diouf volil opačný směr - 0:1. Pro Elsnerovu skvadru šlo o velice nepříjemný moment, ze kterého se jí nedařilo sebrat. Místo pokusu o odpověď podruhé inkasovala.

Běžela 18. minuta, když úspěšný exekutor penalty pobídnu Mamu Baldého, který si tváří v tvář gólmanovi věděl rady - 0:2. Tohle už vypadalo hodně nadějně, kór když následnou střelu Aurélia Buty kryl Marco Bizot. Hostující jednička kapitulovala až ve dvaatřicáté minutě. Joseph Okumu uklidil na místo určení centr Junyy Itoa od rohového praporku, přičemž platnost zásahu musel posoudit VAR - 1:2.

Po změně stran si hráči Brestu spíše těsný náskok hlídali, než aby jej chtěli pojistit. Po pozoruhodných příležitostech se ve druhém dějství zem slehla. Až v 77. minutě to hlavou zkusil Ibrahim Salah a Diouf se musel činit. V nastaveném čase se ještě dostal do šance Emmanuel Agbadou, ale ta se s úspěchem podle očekávání nesetkala.

Brest bude o pátou výhru v sezoně bojovat za týden doma v duelu s Nice, a pak se v rámci milionářské soutěže představí na Letné proti Spartě. Remeš zakončila minulý ročník na deváté příčce, tudíž se jí evropské poháry netýkají. V 10. kole se představí na Stadium Municipal v Toulouse, kde zvítězila naposledy před pěti rokama.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele