3. kolo
01.09.2024 17:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Oumar Diakité (© AFP)

Duel Remeše s Rennes neskončil vítězně pro Rennes, nýbrž pro Remeš

Les Rouges et Blancs tedy nad Les Rouges et Noirs zvítězili podruhé v řadě stejným výsledkem. S tím rozdílem, že zatímco v květnu se do střelecké listiny zapsali Yunis Abdelhamid, Sergio Akieme a Fabian Rieder, tentokrát to byli Junya Ito, Oumar Diakité a Leo Skiri Østigard. Remeš tedy připisuje první výhru, kdežto vždy ambiciózní Rennes už druhou porážku.

V 6. minutě si dělal ve vápně prostor Marshall Munetsi, avšak pozdější jediný střelec bretaňského celku mu klíčovým skluzem znemožnil vystřelit. Následně přišly dvě chvíle Arnauda Kalimuenda, jenž nedokázal ani jednu využít. V 11 minutě hlavičkoval Østigard a díky vydatnému přispění Valentina Atangany Edoy se mohl jít radovat - 0:1.

Hned po rozehrávce pobídnul Yaya Fofana kolegu Oumara Diakitého, jenže ten si musel na svůj světlý moment počkat až do druhého dějství. Ve 24. minutě rozehrával roh Ito. Jeho centr doputoval neomylně na hlavu Emmanuela Agbadoua, kterého dokázal výborně vychytat Steve Mandanda. Další příležitost patřila Keitovi Nakamurovi. Bohužel pro výběr Luky Elsnera nezacílil podle představ.

Junja Ito byl za svou aktivitu odměně ve 41. minutě. Yaya Fofana zvládnul navzdory složité pozici ve vápně odcentrovat před bránu, kde japonský reprezentant zamířil hlavou do protipohybu muže v rukavicích - 1:1. Nepříjemný "šatňák" byl tedy na světě a brzy po startu druhé půle mělo být pro družinu Juliena Stéphana ještě hůř.

I proto, že si Amine Gouiri nepočínal v úvodní minutě druhého poločasu v zakončení lépe. Pak už Ito posunul na pravém křídle na v lepší pozici se nacházejícího Butu, jehož centr na zadní tyč našel Diakitého, jehož hlavičku nedokázal Mandanda zkrotit - 2:1. Tohle zaváhání už devětatřicetiletý gólman odčinil v 55. minutě, když vytáhnul zakončení Agbadoua, jemuž pochopitelně servíroval Junya Ito.

Další fáze utkání se nesla spíše ve znamení vyčkávání Remeše na to, s jakou přijde soupeř. Až v 82. minutě pálil ze třiceti metrů Agbadou, ale pravý horní roh brány minul o dobrý metr. Rennes nedopomohlo k vyrovnání ani šestiminutové nastavení. Tohle zaváhání se tedy pokusí odčinit po reprezentační pauze, kdy doma přivítá zatím se trápící Montpellier. Naopak Remeš vycestuje na Stade de la Beaujoire, tj. na domácí půdu ve formě hrajícího Nantes.

Autor: Tomáš Kordík / ligue1.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele