Mistrovství Evropy žen - kvalifikace UEFA - Mistrovství Evropy žen - kvalifikace 2025

Liga A - skupina 2, 6. kolo
16.07.2024 19:00 CET
2 : 0
(0:0)
Stadión:
 
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

Karel Rada (© FC Viktoria Plzeň)

Češky na závěr kvalifikace prohrály v Dánsku a ve skupině jsou poslední

České fotbalistky zakončily kvalifikaci na evropský šampionát porážkou 0:2 v Dánsku a ve skupině A2 obsadily poslední místo. Za třetí Belgií, která dnes prohrála 0:2 ve Španělsku, zaostaly kvůli horší vzájemné bilanci. Už před závěrečným kolem bylo jasné, že oba celky čeká na podzim baráž. Vítězné Španělky i druhé Dánky postoupily přímo na turnaj ve Švýcarsku v příštím roce.

Poslední místo v kvalifikační skupině zároveň znamená, že svěřenkyně trenéra Karla Rady sestoupily z elitní úrovně Ligy národů. V ročníku 2025/26 tak budou znovu hrát ve skupině B.

Češky nenavázaly na senzační páteční triumf 2:1 nad mistryněmi světa Španělkami. Favorizované Dánky rozhodly ve Vejle dvěma góly po změně stran. V 55. minutě se trefila hlavou Bruunová a o osm minut později přidala další zásah Thomsenová obstřelem na zadní tyč.

"Jsem rád, jak to holky odbojovaly. Nám patřil především první poločas, kdy jsme hráli velmi dobře. Je jen velká škoda, že naše zakončení nebylo tak kvalitní," řekl trenér Rada pro web FAČR. "Ve druhém poločase nám začaly již velmi rychle docházet síly. Snažili jsme se na to reagovat střídáním, ale obdrželi jsme dvě branky. V závěru se nám po kompletním vystřídání ještě navíc zranila Gabča Šlajsová a zápas jsme dohrávali o deseti," dodal.

České fotbalistky podlehly Seveřankám i ve čtvrtém vzájemném utkání, v dubnu na ně nestačily v Uherském Hradišti v poměru 1:3.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (19)

Přidat komentář
Elmas

0:0

Reagovat
monty25

Pokud Belgie prohraje ve Španělsku, tak bych to bral všema deseti.

Reagovat
John Obi Mikel

Jak funguje postupová matematika?

Reagovat
Mass

Tolik pěkných fotbalistek a vy dáte na fotku toho starýho kozla Radu.

Reagovat
Sosi

Reagovat
Grupma

Dal jsem druhou půli... No, když si porovnám ženský a mužský basket či házenou, mají fotbalistky tu propast zatím o dost větší. Ale fotbalově bylo na co koukat. Ženský fotbal vidím zřídka a ten vzestup je znát.

Reagovat
monty25

Tak zrovna těch prvních 20 minut ve 2. půli bylo z naší strany nejhorších, to jsme snad ani nebyli na hřišti a mohli jsme prohrávat větším rozdílem (tím spíš, že Dánsku ještě v 1. půli neuznali regulérní gól). Jinak směrem dopředu si toho holky vypracovaly dost, ale bohužel nás srážela slabá efektivita. Holt budeme hrát zase Ligu B, ale směrem k Euru věřím, že ta šance na postup je solidní. Nejvíc mrzí to zranění Gabči, ta má na ten kotník fakt smůlu. Předloni se přesně takhle zranila v Anglii a marodila s tím skoro tři měsíce.

Reagovat
Grupma

Tak ty máš úplně jiný přehled. To je jasné. Já tomu fandím. Třeba ženský basket mě baví víc než ten mužský.

Reagovat
monty25

To mě taky.

Reagovat
Grupma

Viz pod ratuskem.

Reagovat
ratusek

A co teprve ženský volejbal nebo plážový volejbal, případně ženská atletika

Reagovat
Grupma

(slintacího smajlíka tu ještě nezavedli) - tam už nevím jestli ještě koukám na ten sport nebo na ty baby. Ale volejbal jsem tuhle sledoval (ME?) a bylo to takové drámo, že jsem tu krásu žen přestal vnímat a byl vtažen plně do hry

K tomu bych přidal pár tenistek a krasobruslařky. Tam mě ale nejvíc baví sportovní dvojice.

Vysloveně ale netuším, jestli můžou dopadnout zajímavě sporty, která už jsou hodně mužské jako je americký fotbal nebo hokej. Kde je tvrdost součást hry a bez ní to je jen taková laciná napodobenina. A s ní (tvrdostí) se mi to zase v ženském provedení nelíbí.

Reagovat
mistr129

Tedy u basketu mi to zrovna přijde úplně extrémní ten rozdíl

Reagovat
Grupma

On ten mužskej basket mě už nebaví. Já to jako kluk hrál a občas sledoval, ale teď už je to taková maskulinní bitva. V tom ženském tam víc vidím pestrost té hry, která se z toho mužského vytratila.

Reagovat
mistr129

No, třeba NBA mě taky nebaví, ale na náš nebo ten evropský kouknu rád. (teda i na tu NBA, ale až v play-off)

Ale jinak nerozporuju, že může být ženský basket zábavnější, jen mi to zkrátka taky přijde jako jiný sport... podobně jako tenis

Reagovat
Witcher

Jupí tak to bude chvíli klid

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
ratusek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele