play off - finále
30.06.2002 13:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Německo - Brazílie 0:2

Úvod v režii Němců

Utkání začali lépe Němci, v úvodních minutách ovládali hru a Brazilci horko těžko odvraceli jejich nebezpečné centry. První vážnější šanci měli Němci v 10. minutě, kdy do vápna centroval Bernd Schneider, jeho střílenou přihrávku ale těsně před nohama Miroslava Kloseho ukopli brazilští obránci.

Ronaldova generálka

Němci i nadále tlačili, Brazilci zatím hráli asi nejhůře na turnaji, přesto se velká šance zrodila také na druhé straně. V 19. minutě našel Ronaldinho krásnou uličkou nabíhajícího Ronalda, ten měl před sebou už jen Kahna, ale ještě ho nepřekonal. Německý brankář dobře vyběhl a Ronaldova slabá střela vnějším nártem skončila mimo branku. Po půlhodině hry měl Ronaldo další velkou šanci, opět ho do ní poslal Ronaldinho, útočník Interu Milán si ale dal míč moc daleko od nohy a Kahn mu už vystřelit nedovolil.

Závěr poločasu pro Brazilce

To už se hra vyrovnala, Brazilci se probudili a ke konci poločasu byli lepší a měli několik velice dobrých příležitostí. Ve 42. minutě se do své první šance dostal Kléberson, jeho střela ale jen těsně minula pravou tyčku Kahnovy branky. Ještě blíže byl ke vstřelení gólu ve 45. minutě, kdy jeho nádherná rána z 25 metrů skončila na břevně. Ani to nebylo od Brazilců poslední slovo prvního poločasu, to měl opět Ronaldo. V nastaveném čase jej úplně volného na penaltě našel střílenou přihrávkou Roberto Carlos, Kahn se ale opět vyznamenal, když Ronaldovu ránu reflexivně vyrazil.

První německá střela mezi tyče

Tečku za prvním poločasem udělal Jens Jeremies. Na centr z rohového kopu vyskočil nejvýše, ale jeho hlavičku, která byla první německou střelou mezi tyče, zblokoval Edmilson.

Druhý poločas - Neuvillova bomba

Druhá půlka začala tak, jak skončila ta první. První velkou šanci měli Němci, ze třiceti metrů kopal přímý kop Oliver Neuville, jeho nádhernou bombu ale brazilský gólman Marcos s největším úsilím vyškrábl, míč se ještě cestou do zámezí otřel o tyčku.

Ronaldo poprvé

Už už to vypadalo, že souboj brazilských "R" s německým gólmanem vyzní lépe pro Kahna. Zdál se být nepřekonatelný, pak ale udělal osudovou chybu. V 68. minutě si ve středu pole s míčem moc hrál Dietmar Hamman, až ho o něj obral Ronaldo. Přihrál Rivaldovi a ten zpoza vápna vypálil. Zdánlivě neškodná střela ale Kahnovi vyklouzla z náruče přímo k nohám nabíhajícího Ronalda a ten už neměl sebemenší potíže s překonáním ležícího brankáře – 0:1.

Ronaldo podruhé

Ke svému druhému, celkem osmému gólu už Ronaldo Kahnovu chybu nepotřeboval. Celou akci založil Kléberson, který na sebe na pravé straně nalákal hned tři obránce a přihrál do středu hřiště, kde stál Rivaldo. Ten německé obránce oklamal tím, že míč pustil na volného Ronalda a ten, nikým neobtěžován, zamířil přesně. Jeho střela po zemi k pravé tyči byla pro Kahna nechytatelná – 0:2.

Neplodný německý závěr

Němci se v závěru utkání ještě snažili s nepříznivým stavem něco udělat, zmohli se ale jen na jednu nebezpečnou střelu. V 83. minutě z 15 metrů z první napřáhl Bierhoff, gólman Marcos se ale blýskl skvělým zákrokem.

Brazilci jsou mistři světa

Finálový zápas neměl žádný nervy drásající závěr, Němci už věděli, že s výsledkem nic neudělají. Brazilci své dvougólové vedení udrželi a po zásluze popáté zvedli nad hlavu trofej pro mistra světa.

Autor: Petr Starý

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

El Fenomeno.

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Typuji to na výhru Německa 2:1 (2x Klose - 1x Rivaldo

Reagovat
bayern987

Kéž by

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele