play off - osmifinále
03.07.2013 17:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Chile v závěru dvakrát udeřilo a vyřadilo Chorvaty

Naprosto vyrovnaný duel vidělo dnes turecké město Bursa, kde nakonec Chile dokázalo v závěru dvakrát skórovat a porazit tak v osmifinále světového šampionátu Chorvaty 2:0. Nejprve se devět minut před koncem chytrou hlavičkou prosadil Castillo, finální hřebíček do chorvatské rakve pak přidal vlastním gólem Šimunovič.

Od začátku se hrál vyrovnaný, nepříliš zajímavý fotbal, když míč se v drtivé většině času pohyboval v blízkosti půlící čáry a k vidění bylo velké množství nepřesností. A když už se Hernández z ničeho nic ocitl v zajímavé střelecké pozici, místo očekávaného zakončení volil ještě přihrávku na Castilla a neuspěl. Až po půlhodině hry se poprvé výrazně do ofenzivy pustili také Chorvaté a hned z toho byla dobrá gólová možnost, jenže Datkoviče famózním zákrokem vychytal Melo.

Jinak se v první půli mnoho zajímavého neudálo, všechny pokusy o střelu končily buď velmi nepřesně, nebo na dobře postavených obranách. Po přestávce už se přeci jenom začaly trochu dít věci, stále se hrálo naprosto vyrovnaně, oba týmy už si však čas od času alespoň dokázaly vypracovat brankovou příležitost. Lijava ale přestřelil, Henríquezova křižná rána skončila těsně vedle pravé tyče, Cuevas svůj pokus neumístil zcela ideálně, a tak Zelenika v poklidu zasáhl a Čanadija v obrovské možnosti selhal, když zamířil těsně nad.

V tu chvíli už dávno bylo jisté, že o postupujícím rozhodne jediná trefa. Nezaznamenal jí ještě Henríquez, protože jeho ránu z volného přímého kopu skvěle vyrazil Zelenika. V osmdesáté první minutě už ovšem rozhodnutí přišlo, když Martínez nádherným centrem našel za obranou nabíhajícího Castilla, ten i zády k brance dokázal míč hlavou prodloužit za záda bezmocného chorvatského brankáře poslal Chile do vedení.

To navíc ještě o čtyři minuty později navýšil vlastní brankou Šimunovič, jenž si srazil do sítě prudký centr Brava a srazil šance Chorvatů na postup hodně blízko nule. Evropané se sice v závěru vrhli do útoku a snažili se alespoň snížit, ani to se jim však nepodařilo a na turnaji tak končí. Chile si naopak zahraje čtvrtfinále, kde změří síly s Ghanou.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (4)

Přidat komentář
veikko

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele