základní skupiny - skupina F
26.06.2013 20:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Remíza přibližuje Chorvatům i Uzbekistánu postup do další fáze

Po odpolední výhře Uruguaye nad Novým Zélandem nabídla skupina F vyrovnané střetnutí mezí Chorvatskem a Uzbeky, kteří dlouho drželi těsný náskok, nakonec se však musejí spokojit s bodem za remízu 1:1.

Utkání dvou úspěšných týmů z prvních zápasů se rozjíždělo trochu pomaleji, obě strany se vzájemně oťukávaly a na zajímavé momenty před oběma brankami jsme si tak museli počkat. To platilo až do třinácté minuty, kdy Pjaca na zadní tyči našel hlavu Datkoviče, ten však ohraničený prostor hledal marně! Odpověď přišla z kopaček Machstalijeva, ani jeho snaha z voleje se však mezi tři tyče nevešla.

Také s přibývajícím časem pokračovalo vzájemné "přetahování", které jen marně hledalo favorita, ovšem Asiaté byli o poznání více při chuti. Zanedlouho se pak mohli radovat: Iskanderov rozehrál standardku z velkého úhlu, centrovaný míč si v šestnáctce našel Rachmanov a přesnou hlavičkou na zadní tyč otevřel skóre - 0:1! Chorvaté se snažili reagovat, po celé první dějství měli k dispozici nespočet standardních situací, ty však jen marně hledaly určené adresáty. Největší možnost tak přišla po nepřesvědčivě odvráceném centru od Amanova, Rebić ale trestuhodně minul!

Po změně stran se pokračovalo ve stejném duchu. Chorvaté sice měli převahu, avšak ne a ne se prosadit k ohrožení soupeřovy branky, když už se pak Šimunović chystal vypálit, za minutu dvanáct mu pokazil radost jeden z obránců. V 65. minutě se však "domácí" přece jen mohli radovat: Rebić po volném přímém kopu z levé strany oslovil ve vápně zcela osamoceného Livaju a bylo srovnáno - 1:1.

Od tohoto momentu se na chorvatské kopačky dostala ještě větší jistota a Uzbekistán se jen velmi těžko dostával k míči. I přesto však zahrozil, konkrétně natáhl Machstalijev, Zelenika si ale s "horkým bramborem" nadvakrát poradil. Zbývající čas už mnoho dalších fotbalově pohledných akcí nenabídl, tempo hry znovu opadlo, hrálo se zejména ve středu pole a konečný výsledkem už se tak nezměnil.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele