play off - čtvrtfinále
06.07.2013 17:00 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Francouzi smetli Uzbekistán a míří vstříc zápasům o medaile

Na jednoznačnou záležitost se proměnil první čtvrtfinálový duel mezi Francií a Uzbekistánem, který s favoritem od první minuty nedokázal udržet krok a nakonec si odnesl potupný čtyřbrankový debakl.

Ani mimořádně aktivní vstup do utkání nebyl Uzbekům nic platný a od začátku bylo jasné, kdo bude diktovat tempo hry. Reprezentace galského kohouta měla premiérovou možnost již ve třetí minutě, ovšem Sanogo na Amanova recept nenašel! Záhy oslovil čerstvou posilu Arsenalu kapitán Pogba, ale Sanogo nedůrazným zakončením na strážce uzbecké svatyně nevyzrál.

Převaha hráčů s modrými dresy byla doslova drtivá. Do třetice přišla šance po rohovém kopu, na který se nejvýše vyšrouboval Umtiti, ani jemu se však na Amanova vyzrát nepovedlo! Jednu střelu za druhou si připisoval mimořádně aktivní Sanogo, ale dostat mičudu do vymezeného prostoru se mu nedařilo. Asijská družina byla kompletně rozmístěná před vlastním pokutovým územím, avšak nebylo to "hostům" dvakrát moc platné. První nebezpečná situace na opačném konci hřiště přišla až ve 21. minutě, kdy pouze doprostřed branky střílel Sabirchodžajev.

Nedáš - dostaneš. Přesně to se snažil naplnit Veretout, ale ve vyložené šanci trefil pouze boční síť uzbecké svatyně! Po půlhodině hry už se však domácí strana dočkala zaslouženého ovoce: Bahebeck svým centrem na hranici penalty oslovil Sanoga, pro kterého už nebylo problémem zasunout kulatý nesmysl do sítě - 1:0! Za pár minut navíc Bahebecka v šestnáctce nedovoleně zastavil Šamšitdinov a sudí Ricci ukázal na pokutový kop! Pogba bezpečně zvýšil na 2:0.

Uzbekistán už by se tou dobou nejraději viděl alespoň na přestávce, ovšem zajímavému dění prvních čtyřiceti pěti minut ještě nebyl zdaleka konec. Dvě minuty před odchodem do kabin zahrál rukou ve vápně Turapov a na světě byla další penalta pro Francii! Tentokráte si vzal míč Thauvin, Amanov sice vystihl jeho úmysl, ale balón už zastavit nedokázal - 3:0. Vzápětí ještě neproměnil další šanci Sanogo!

Také po obrátce se začalo ve stejném duchu. Na druhé straně to zkusil Turapov, vybojoval ale pouze rohový kop. Prakticky z protiútoku se prohnal po levé straně uzbecké defenzivy Bahebeck, jenž svým centrem před brankou našel Sanoga, ten však tváří v tvář proti strážci branky Uzbekistánu trestuhodně neuspěl a tři tyče vůbec nenašel! Neúspěšně pálil i Umtiti.

Další zajímavou střeleckou pozici si vypracoval agilní Thauvin, avšak z úhlu se mu na Amanova vyzrát nepovedlo! Přetížená obranná hráz Uzbeků však dlouho odolávat nedokázala. Psala se šedesátá čtvrtá minuta, když si na skvěle zahraný rohový kop z produkce Thauvina naběhl na přední tyči Zouma a neméně povedenou hlavičkou upravil na 4:0! Ještě hůře bylo pro hosty o chvíli později, kdy byl po druhé žluté kartě vyloučen Šamšitdinov, jenž už kvůli zranění stejně nemohl dále pokračovat ve hře a Uzbekistán už měl tou dobou vypotřebovaná všechny střídání.

Zbývající dvacetiminutovka už se víceméně dohrávala z povinnosti. Přesto měl po Sanogově chytrém pasu dobrou možnost střídající Bosetti, ovšem z bezprostřední blízkosti na Amanova nevyzrál! Ten samý hráč pak nezužitkoval ani další dvě dobré možnosti. Neuspěl ani Thauvin.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
Tomtaf

5:2

Reagovat
Le Gunner

Těsné vítězství Francie. Kdyby Uzbeci hráli s kýmkoliv jiným, tak jim přeju. Sympatický tým.

Reagovat
bruchy

0-4, červená ... škoda no ... i tak palec nahoru pro Uzbeky

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele