základní skupiny - skupina E
29.06.2013 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Iráčané porazili Chile a překvapivě postupují bez porážky

Jedno z největších turnajových překvapení má za sebou další cenný skalp, Irák dokázal i s nemalou porcí štěstí porazit částečně se šetřící Chilany a do osmifinále postupuje z prvního místa.

Chilané, stejně jako Chorvatsko, nechali pro třetí utkání ve skupině své největší hvězdy pouze na lavičce náhradníků, ovšem i přesto měla družina Mario Salase navrch. To však nebylo hostům nic platné, neboť po patnácti minutách našel Abdulraheem přesným centrem maličkého Mahdi Kamila, jenž naprosto suverénně propálil Daria Mela - 1:0!

Radost jezné z ropných velmocí však neměla dlouhého trvání, přesněji pouhých třináct minut. Na centr od rohového praporku si nejvýše vyskočil Felipe Mora a ve svém premiérovém vystoupení na turnaji srovnal na 1:1. Ten samý hráč mohl ještě po pauzy navýšit vedení, ovšem tentokráte, po skvělém pasu od Marutana, strážce irácké branky nepřekonal!

A Felipe Mora měl do třetice všeho dobrého i zlého možnost po restartu, ani tentokráte si však na Mohammeda Hameeda nepřišel! Rozhodující moment celého utkání potom přišel v 67. minutě, kdy z velké dálky natáhl Salman a za lehkého přispění Huerta zapadnula mičuda k levé tyči Melovy branky - 2:1. Chilané sice následně vrhli všechny síly do útoku, ovšem nebylo jim to pranic platné.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele