základní skupiny - skupina D
25.06.2013 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Zápas Mali s Řeky přinesl premiérovou bezbrankovou dělbu

Po druhém zaváhání Mexika, které podlehlo Paraguayi, mělo Mali a zejména Řecko obrovskou možnost severoamerickému týmu definitivně odskočit, to se nakonec díky remíze povedlo šťastnějším Řekům.

Mladí nástupci nečekaného evropského vládce z roku 2004 měli od prvního fouknutí do píšťalky územní převahu, větší procento držení míče ovšem Řekům kýžený efekt nepřinášelo a při kombinaci s marnou snahou afrického týmu nebylo zrovna o zábavu postaráno. Za zmínku tak z úvodních dvaceti minut stojí pouze Bouchalakisova střela, se kterou si však Germain Berthé poradil.

To saharská družina na sebe poprvé výrazněji upozornila až po půlhodině (!) hry, když Samake našel za obranou rozběhnutého Nianeho, ten však v tísni před vyběhnuvším Kapinem nedokázal usměrnit mičudu do prostoru branky. Odvážně z voleje to zkusil Diallo, ani jeho pokus ale nemohl pomýšlet na úspěch. Zbývající čas prvního dějství pokračoval ve stejném duchu...

Kdo doufal, že krátký oddech přece jen změní nastoupený trend, musel být po chvíli opět zklamaný. Snaha sice byla z obou stran patrná, což jen dokazovaly nepřesné střelecké pokusy Gianniotase a na druhé straně Nianeho, ovšem daleko více se na povrch dostávaly oboustranné technické nedostatky, které pak logicky znamenaly četné fauly, přerušení a veškerá herní plynulost byla ta tam.

Jako blesk z čistého nebe pak mohlo udeřit v 58. minutě, když se po rychlé akci dostal ke střele Bouchalakis, ten ale z bezprostřední blízkosti trestuhodně zacílil pouze do břevna malijské svatyně! A to bylo opravdu poslední výrazné nebezpečí. Mali sice s přicházejícím koncem řádné hrací doby zvyšovalo obrátky, sílící tlak ovšem kýžený efekt nepřinesl, kulatý nesmysl se většinou pohyboval mezi šestnáctkami a diváci odcházeli po zásluze zklamaní.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele