základní skupiny - skupina B
21.06.2013 20:00 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

Portugalsko ovládlo přestřelku s Nigérií a jde do čela skupiny B

Stejně jako ve druhém večerním utkání, kdy Španělsko rozstřílelo USA, jsme i v Kayseri viděli pět branek o které se nejvíce zasloužili dvougóloví Abdul Ajagun a Bruma, který může být také nakonec šťastnější, když jeho celek těsně porazil Nigérijce.

Také druhé utkání skupiny B, kde na sebe narazila Nigérie a další favorit z Portugalska, nabídlo hned od prvotního fouknutí do píšťalky zajímavou podívanou - kulatý nesmysl se pohyboval nahoru dolu a rozhodně se tak bylo na co koukat, i když většina akcí končila před šestnáctkami a oba brankáři si tím pádem na přemíru práce nemohli stěžovat. To však neplatilo do nekonečna.

Portugalci měli po většinu prvního dějství menší nebo větší územní převahu a tu těsně před uplynutím třicáté minuty také začali využívat. Cancela po rychlé kombinační akci oslovil na zadní tyči Aladjeho, tomu se však z bezprostřední blízkosti nepodařilo zacílit do prostoru tří tyčí! Z další akce však již udeřilo: João Mário přesným míčem oslovil rozběhnutého Brumu, jenž si tváří v tvář proti Okanimu poradil na jedničku a bez větších problémů otevřel skóre - 0:1.

Africký celek se rozhodně nevzdával a vytrvale se snažil o ohrožení soupeřovy branky, Umarovu ránu z úhlu však pozorný José Sá zneškodnil. Navíc vzápětí se opět skóre měnilo na druhé straně. Brumovu další ránu z úhlu sice tentokrát nigerijský strážce svatyně vyrazil, ovšem jen k nohám Aladjeho, který už měl následně před sebou snadnou práci - 0:2! Když už to vypadalo, že se do pauzy nic nezmění, tak měl dvě obrovské šance Ajagun, ani jeden pokus však na Josého Sá nevyzrál!

Ve stejném duchu, tedy pod taktovkou Nigérie, se pokračovalo i po příchodu na druhé dějství. Z uctivé vzdálenosti to zkusil Umar, ale na pozorného brankáře to stačit nemohlo. Jako další napřáhl Osuchukwu, jeho snahu z těžkého úhlu si však velká naděje Marítima pohlídala! Do třetice už se však skóre přece jen měnilo: Agboyi nastartoval kapitána Abdula Ajaguna, který využil zaváhání obrany a před vyběhnuvším brankářem poslal mičudu do prostoru branky - 1:2.

Super Eagles tento moment ještě více povzbudil a právě střelec kontaktní branky měl za pár okamžiků další šanci, tentokráte ale mířil nad branku. Zesilující tlak však přinesl rohový kop, po kterém se mičuda odrazila k Ajagunovi, jenž se dvakrát nerozpakoval a parádní technickou ranou nechytatelně srovnal na 2:2! Portugalci tou dobou naprosto vypadli z role.

To ale platilo jenom do 67. minuty, kdy si Bruma ve vápně skvěle přebral míč a poté technickou přízemní střelou opět poslal svůj tým do vedení - 2:3. Hra se přelévala ze strany na stranu, jeden nebezpečný moment následoval druhý a nikdo si netroufal odhadnout, jak by asi mohlo utkání dopadnout. Další zápletku mohl přidat znovu Ajagun, skvělý Sá mu však radost pokazil!

Postupem času, také díky několika změnám na obou stranách, tempo hry znatelně pokleslo, bylo k vidění plno zkažených míčů, zbytečných přerušení a logicky už jsme tak mnoho nebezpečných situací neviděli, výjimkou byla pouze střela z produkce Agostinha Cá do boční sítě.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele