základní skupiny - skupina F
23.06.2013 19:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Chorvaté udrželi těsný náskok a berou proti Uruguay tři body

Hodně důležitý krok ke konečnému prvenství ve skupině F udělalo Chorvatsko, které zásluhou Ante Rebiče udolalo Uruguay a před zbývajícími zápasy s Uzbekistánem a Novým Zélandem má skvělou výchozí pozici k postupu do dalších bojů.

Oba zúčastnění si připsali ve vzájemném utkání jednu velkou premiéru - doposud se Uruguay s Chorvaty ještě nikdy nestřetla! Úvodní oboustranné oťukávání vystřídala chorvatská převaha, která se tvořila zejména zásluhou dobře hrající dvojice Rebić- Pjaca, kteří přidělávali jihoamerickému týmu nemalé potíže. Paradoxně ale mohlo udeřit na opačné straně, Giménez však vymezený prostor minul.

Velkou možnost pak dostali Chorvati ve 22. minutě, když Čanadiju ve vymezeném prostoru lehce kontaktoval Silva a rozhodčí Alioum bez mrknutí oka nařídil penaltu! Odpovědnost vzal na svá bedra Livaja, kterému se dokonale podařilo zmást brankáře, který zvolil opačný kout, ovšem bývalý hráč milánského Interu zacílil pouze do tyče! Na opačném konci hřiště to na Zeleniku neúspěšně zkoušel Silva. Čtyři minuty před pauzou se však domácí mohli radovat: Rebić ukázal po Livajově pasu skvělou individuální akci, na jejímž konci bylo obstřelení brankáře a zasloužené vedení 1:0.

Pouze pět minut ve druhé půlce stačilo Uruguay k tomu, aby si vypracovala šanci na vyrovnání, Rolánovu hlavičku však Zelenika za svá záda nepustil a nadále držel chorvatské akcie nad vodou! To ale pouze naznačilo nadcházející dění... Čerstvě příchozí López měl obrovskou možnost, křižnou ranou však zaťukal pouze na tyčku hostující branky! Tlak Uruguaye však neustával.

Pár okamžiků před konečným hvizdem měl dobrou příležitost také De Arrascaeta, tomu však na poslední chvíli skočil do zakončení obětavý Šimunović a zachránil tím svůj tým od pohromy! Uruguay se i nadále snažila, ovšem marně a na světelném ukazateli zůstal stav 1:0.

Autor: Jiří Vojík / fifa.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
Neuro

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele