play off - osmifinále
11.06.2015 06:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Rakousko "20" - Uzbekistán "20" 0:2

V prvním čtvrtečním osmifinále mistrovství světa 'dvacítek' se příliš fotbalové krásy nerozdávalo. Uzbekistán však nakonec potvrdil svoji sílu, udolal Rakousko 2:0 a postupem mezi nejlepší osmičku vyrovnal umístění z před dvou let. Hrdinou zápasu byl autor obou branek Dostonbek Chamdamov.

V den, kdy mají otestovat své síly týmy jako Německo, Portugalsko a Brazílie, příliš nezávislých fanoušků tomuto zápasu pozornost nevěnovalo, a hráči samotní jako by se dobrovolně vzdali šance něco s tím udělat. Alespoň tedy v prvním poločase, o němž se v nějakých superlativech mluvit skutečně nedá. Ani jeden z týmů nedokázal na hřišti dominovat a výsledkem bylo nudných 45 minut, v nichž poprvé zaujal až povedený přímý kop rakouského kapitána Lukase Gugganiga; gólman Dilšod Chamrajev jej však vyrazil.

Na druhé straně se do první šance dostal těsně před pauzou Urinbojev, jeho nebezpečný volej byl však sražen mimo tři tyče. Jinak si publikum muselo počkat až do druhého dějství. Uzbeci totiž vyběhli po přestávce jako polití živou vodou, konečně našli recept na prolomení rakouské obrany, a výsledek na sebe nenechal dlouho čekat - dvě minuty po změně stran našel Sochibov přesným pasem Chamdamova, který ledabyle propálil Tina Casaliho.

Definitivní ortel však středoasijský tým vynesl o deset minut později, a šokovaní Rakušané, kteří v celém prvním poločase neměli skoro žádné problémy, už odpověď najít nedokázali. Mirjamol Kosimov udržel míč po rohovém kopu, načež Rustamžon Ašurmatov nekompromisně napálil tyč; balon se pak odrazil před dorážejícího Chamdamova. Soupeřovou reakcí byly poměrně vydařené pokusy Blutsche s Kruezerem, žádné skutečné drama se však nekonalo; naopak na druhé straně mohli ještě zvyšovat Urinbojev a Gijosov.

Autor: Dominik Zezula

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele