Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2010

zóna UEFA (Evropa) - skupina 3
06.06.2009 17:30 CET
7 : 0
(5:0)

Reportáž

Slovensko - San Marino 7:0

Slovensko zvládlo zápas proti trpaslíkovi ze San Marina na jedničku a připsalo si povinné tři body, díky nimž se posunulo do čela tabulky třetí kvalifikační skupiny. Slováci si navíc vylepšili skóre, soupeři totiž nasázeli sedm branek.

Našemu východnímu sousedovi vyšel ideálně start do zápasu. Již ve třetí minutě přiťukl Kozák míč Čechovi a jeho střela si našla místo přesně u levé tyče - 1:0.

Rychlá branka domácí uklidnila možná až příliš, nepřesné rozehrávky Hamšíka ale hosté využít nedokázali, dobrým obranným zákrokem se blýskl Karhan. Jinak se ale hrálo výhradně podle slovenských not a ve 12. minutě to bylo o dva góly. To se na polovině hřiště ujal míče Pekarík, v poklidu s ním proběhl až do střelecké pozice a následně přesně zamířil - 2:0.

Střelecké štěstí poté neúspěšně zkoušel Kozák, Čechovi zase pokazil radost brankář Simoncini. Ve 20. minutě po centru Stocha hlavičkoval nepřesně Jakubko. Až poté se ke slovu dostali i hosté, jmenovitě Selva. Jediný vysunutý útočník nejprve pálil nad, proti jeho pokusu z trestného kopu pak musel zasahovat brankář Mucha. Poslední čtvrthodina první půle ale patřila jasně domácím a ti dokázali přidat další tři góly. Ve 32. minutě sice nebyl pískán faul na Vitteka, míč ovšem důsledně sledoval Čech a dal svou druhou branku v utkání. O tři minuty později se z první reprezentační branky po narážečce od Vitteka radoval Stoch a ve 42. minutě připravil Čech střelu pro Kozáka a ten trefil parádně - 5:0.

Po první půli bylo rozhodnuto a v té druhé se diváci těšili na další branky v síti fotbalového trpaslíka. Obraz hry se také vůbec nezměnil, domácí kontrolovali hru a vytvářeli si další šance. Ve 48. minutě mířil nepřesně Stoch, kopec smůly pak měl Jakubko, který během krátké chvilky nastřelil obě tyče - nejprve patičkou po centru Nováka, následně hlavou po asistenci Kozáka.

Jakubko si ovšem ze smůly nic nedělal a nakonec se dočkal také on - v 63. minutě usměrnil hlavou do sítě centr Pekaríka - 6:0.

Vedle Stocha se premiérově v reprezentačním dresu trefil ještě Hanzel. Ten vystihl na vlastní polovině nepřesnou rozehrávku, směle si to namířil až k bráně a svůj únik zakončil přesnou střelou - 7:0. Hanzela tak čeká platba dvojího zápisného, jelikož se jednalo o jeho debut v národním týmu.

Autor: Tomáš Pavlík / profutbal.sk

Komentáře (20)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jednoznacna vyhra Slovaku .......ono by bylo pro nas dobre kdyby klopytli haha..ale to se deje jen ve sci-fi filmech:-)

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

Yeeeeeees

Reagovat
smazaný uživatel

dobre ty:D

Reagovat
smazaný uživatel

koukám,že ti přesných tipů vyšlo docela dost,k tomu gratuluju a doufám,že jsi to taky někdě vsadil...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Lorcan

Reagovat
smazaný uživatel

Tip.: 8:0..........ako slovak nemozem ani inak

Reagovat
Tomtaf

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Na výhru Slovenska je kurz 1,01!! Tak podle takového kurzu by to mělo skončit minimálně 20:0.Že tu jedničku na ně vůbec vypisují.

Reagovat
smazaný uživatel

no, ja by som sa nečudoval keby po tých siláckych rečiach o postupe na MS zápas skončil pekne remízou a SFZ by si uvedomilo, že kde sa nachádza slovenský futbal aj s jeho kofola ligou. Chce to nejaký impulz pre zmenu... nehovorím, že budem fandiť San Marínu no slovesnký futbal potrebuje zmenu....a SFZ náhodné výsledky proti čechom a poliakom pripisuje ako progres nášho futbalu, čo je na smiech....

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
minoLFC

?

Reagovat
smazaný uživatel

do polcasu 5-0

Reagovat
smazaný uživatel

chlapi, jak hrál celkově Stoch?

Reagovat
smazaný uživatel

famózne-najlepší hráč na ihrisku a dal aj gól keby nehrala o tri dni "21" s nórmi určite by hral celý zápas

Reagovat
aurelio

prvý polčas akoby hral iba Stoch

Reagovat
smazaný uživatel

jj....docela se těším až bude hrát více za chelsea.....cosi ten kluk v sobě má

Reagovat
Xavi8

to teda má

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele