Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Albánci slaví jediný gól (© AFP)

Albánie se na výhru nad Andorrou natrápila, třetí příčku ve skupině I přesto udržela

Možná až nečekaně tuhý boj musela podstoupit Albánie doma v duelu proti Andoře. V Tiraně se nemohla spolehnout na fanoušky, ne vlivem opatření spjatých s pandemií koronaviru, ale kvůli trestu za nepřístojnosti diváků v říjnovém měření sil s Polskem, a v komorním prostředí jako by se neuměla vyburcovat k optimálnímu výkonu. Výhru urvala až ve druhém poločase.

Očekávalo se, že výkonnostní rozdíl mezi oběma celky bude přece jenom markantnější. Jenže outsider z Pyrenejského poloostrova odvedl opravdu velmi slušnou práci a soupeře minimálně pořádně potrápil. Například statistika přímých střel na branku nevyzněla nikterak zásadně ve prospěch Albánie. Andorra se držela dlouho, nerozhodný výsledek však nakonec neubránila.

I první pokus mezi tři tyče mimochodem vyprodukovali hosté, konkrétně ve 14. minutě, a to zásluhou Cristiana Martíneze, jenže gólman Strakosha zasáhl. Domácí poprvé výrazně hrozili až ve 27. minutě, Seferi vypálil svou pravačkou, brankář Josep Gómes si ovšem poradil. Do přestávky ještě Albánce mínil rozradostnit Roshi po pasu Hoxhallariho, trefil nicméně jen tyč.

Ani ve druhém dějství favorit tohoto utkání nedostal svého rivala pod permanentní tlak. Přece se však ve finále propracoval k jedinému přesnému zásahu, který rozhodl o jeho úspěchu. K té situaci došlo v 73. minutě, kdy Cekici proměnil pokutový kop zakončením doprostřed brány. Penaltu nařídil sudí Treimanis poté, co bek Joan Cervós ve vlastním vápně fauloval Uzuniho.

Autor: Patrik Sandev / news.cn, whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele