Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 2. kolo
28.03.2021 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Anglie vyloupila Albánii, hrdinou byl kapitán Kane

Překvapení se nekonalo, Albánie na Angličany nestačila. Hosté si nechali po jedné trefě do každého poločasu a v obou měl prsty kapitán Harry Kane. Opora Tottenhamu Hotspur první gól dala a na druhý přihrála Masonu Mountovi.

Že by to dnes byl nějaký ofenzivní festival, to se rozhodně říct nedalo. Angličané sice měli svého soka v hrsti a poměrně snadno kombinovali, ale šancí měli pomálu. Tu první si ve 14. minutě připravil domácí celek. Začal ji sice Foden, jenže pouze špatným centrem. Albánie se proto vrhla do útoku a rychlý brejk zakončil Sokol Cikalleši tvrdou ranou jen těsně nad břevno.

Angličané sice dobře kombinovali, ale stále se jim nedařilo najít skulinu v jinak pevné a dobře spolupracující obraně Albánie. Postupem času ale i Albánci začali dělat menší chyby a tlak Anglie vrcholil. Několik centrů do vápna sice bekům Angličanů nevyšlo, ale pár minut před koncem první půle se jeden z nich povedl.

Obrana Albánie nedokázala včas odkopnout míč, ten vybojoval Mount a posunul jej na kraj, kam si naběhl Luke Shaw. Následoval přesný centr na zadní tyč, kam zamířil Harry Kane. Ten se ukázkově položil do hlavičky, předskočil Djimsitiho a vsítil první, uklidňující branku utkání.

O minutu později navíc mohl kapitán Albionu skórovat znova. Tentokrát jej před bránou hledal Sterling a Kane se ocitl prakticky sám před Etritem Berishou, jenže mu nevyšel krok podle představ a pálil z pěti metrů jen do břevna!

Ofenzivní hráči Albionu se činili o po změně stran. Rice si klestil cestu ke střele a podobně jej napodobil také Mount. Ani jedna rána ale mezi tři tyče nezamířila. Po hodině hry se na hřiště dostali čerstvé síly díky trojici Albánců, jenže právě tehdy udeřili Angličané podruhé.

Tristní rozehrávku Ismajliho vystihl Sterling, který nahrál na kapitána Kanea. Ten se rozhlédl a nahrál do uličky na rozběhnutého Masona Mounta. Mladý záložník si poradil s přehledem a jeho elegantní obstřel zaplul ke vzdálenější tyči! Dalších šancí jsme se už nedočkali, takže Anglie se domů vrací s pohodlnou výhrou.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
Elmas

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele