Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
2 : 2
(0:0)

Reportáž

Miralem Pjanić (© AFP)

Bosna a Hercegovina ztratila výhru nad Kazachstánem v nastavení druhé půle

Ani tohle vzájemné střetnutí nepřineslo oběma mančaftům kýžené a chtěné první vítězství v rámci kvalifikačních bojů o MS v roce 2022. Bosna a Hercegovina a Kazachstánem si rozdělily po jednom bodu, který neměl žádný vliv na možná škatulata v průběžném pořadí. Zatímco domácí zůstávají na čtvrté příčce, hosté na páté, ale jen s malou ztrátou na druhou.

První poločas ještě žádný důležitý moment nenabídl, ten druhý byl již každopádně o mnoho výživnější. Padly v něm všechny čtyři góly, přičemž Kazaši zachraňovali alespoň remízu až v samém závěru, těsně předtím se přitom jejich sok ujal vedení. Situace ve skupině D je i tak nadále hodně, hodně napjatá, mezi druhým a pátým místem je totiž pouhý dvoubodový rozdíl.

Úvodní dvacetiminutovka klání patřila Bosně a Hercegovině, ve dvou slušných příležitostech se objevila největší útočná zbraň v podobě Džeka, v obou případech však svá mířidla neseřídil dle potřebných parametrů. Hosté působili směrem dopředu dost mdlým dojmem, vlastně až nějakým způsobem poprvé zahrozil ve 41. minutě Vasiljev, leč merunu směroval do zámezí.

Zato po přestávce se Kazachstán prakticky z ničeho nic dostal na koně. V 52. minutě rozehrál Tagybergen rohový kop velmi umně, jeho prudký pas doplachtil do malého vápna na hlavu Kuata, jenž poměrně pohodlně zacílil. Dlouho se z téhle rány domácí vzpamatovávali. Jejich soupeř působil v obraně poměrně kompaktním dojmem a najít správný recept nebylo snadné.

Přece se však v 74. minutě dočkali odměny, jelikož bránící Maročkin ve vlastním pokutovém území srazil nešťastně Džeka a nařízenou penaltu proměnil s přehledem Pjanič. V 86. minutě Bosna a Hercegovina přidala další přesný zásah, Pjaničův pas z rohového čtvrtkruhu využil Menalo, poslední slovo ovšem měl Kazachstán, to když z přímáku cílil perfektně Zajnutdinov.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com, uefa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ranoth

ach jo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele