Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 7. kolo
09.10.2021 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Edin Džeko (© AFP)

První výhra pro Bosnu a Hercegovinu, Kazachstán sťal dvěma góly Prevljak

Přestože měla Bosna a Hercegovina před tímto kláním velké potíže dát dohromady sestavu, neboť někteří její hráči nedostali potřebná víza k cestování do Kazachstánu, a měla například mimo hru zraněného Miralema Pjaniče, dokázala v dalekém Nur-Sultanu uzmout své první vítězství v rámci této kvalifikace. I tak je situace v boji o druhé místo stále vážně velmi napjatá.

Ohledně první příčky v tabulce skupiny D vlastně nikdo moc nepochybuje, Francie má před všemi ostatními dostatečný náskok, který by měla v závěrečných pasážích tohoto cyklu uhájit. Pořád je však otevřená otázka, kdo nakonec urve barážovou druhou pozici. Ukrajina, Finsko, Bosna a Hercegovina i Kazachstán, ačkoli nyní padl, můžou reálně na tuhle metu doběhnout.

Doposud oba celky nezaznamenaly jedinou výhru od startu bitev o postup na závěrečný turnaj do Kataru. O něco aktivnější byli zpočátku hosté, v 11. minutě třeba vyzkoušel Stevanovič připravenost gólmana Pokatilova, ten si ale připsal na své konto povedený zákrok. Avšak ve 24. minutě přece poprvé inkasoval. Vůbec poprvé zaúřadoval klíčový muž střetnutí Prevljak.

Stevanovič z pravé strany vyslal prudký pas na hranici brankového území, tam jeho spoluhráč přetlačil bránícího Logviněnka a hlavou přelstil Pokatilova. Domácí i nadále působili v útoku mdlým dojmem, jejich soupeř tak navýšil náskok v 66. minutě znovu díky Prevljakovi, jenž se nikým nehlídaný ocitl u vzdálenější tyčky, zpracoval si z krkolomného postavení míč a zacílil.

Kazaši se na žádnou adekvátní odpověď jednoduše nezmohli. Bosna a Hercegovina působila směrem dozadu kompaktním dojmem, stačilo jí pak vedení pouze hlídat. Navíc když mohla, vydala se také do ofenzívy, byť tuto fotbalovou činnost vykazovat úplně nepotřebovala. V 70. minutě se mohl na střeleckou listinu zapsat Džeko, nicméně trefil jen brankovou konstrukci.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele