Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina J, 4. kolo
02.09.2021 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Joshua Kimmich a Leroy Sané (© AFP)

Německo veze z Lichtenštejnska výhru 2:0

Tři body si z Lichtenštejnska povinně odváží Německo, byť se obecně očekával vyšší brankový rozdíl. Při premiéře nového trenéra Nationalelf Hanse-Dietera Flicka padly jen dvě branky, o které se postarali útočník vítěze Ligy mistrů Timo Werner a křídelník Bayernu Leroy Sané.

Německo vstupovalo do utkání jako jednoznačný favorit a nic jiného, než vítězství se od něho neočekávalo. Hosté měli opravdu drtivou převahu, až 82% držení balónu a Lichtenštejnce nenechali ani jednou vystřelit na branku, nicméně konečná výše skóre je pro fanoušky malým zklamáním.

Nástupce Joachima Löwa Hans-Dieter Flick postrádal brankářskou hvězdu Manuela Neuera nebo Thomase Müllera a dle očekávání dal příležitost novým nebo alespoň méně okoukaným tvářím. Tak se v základní sestavě objevili třeba Baku nebo Musiala. Na pozici favorita to ale nic neměnilo.

Od úvodní minuty udávali tempo Němci, ale překvapivě se prosadili až v závěru prvního poločasu. Akce sice střídala akci, ale koncovka nebyla v podání Nationalelf to pravé ořechové. Tak se stalo, že úvodní gól v St. Gallenu padl až ve 41. minutě. Mladíček Musiala přihrál přesně Wernerovi, ten se zjevil před Büchelem a placírkou uklidil balón do sítě. Vedení Německa bylo zcela zasloužené.

Ačkoliv si Lichtenštejnci nic nevytvořili, zůstávali v kontaktu a jedna jediná povedená akce mohla stav věcí změnit. Hosté byli v permanentním tlaku a stále hýřili aktivitou, nicméně finální fáze se nedařila podle představ. Definitivní klid dal Němcům až gól Leroye Saného čtvrthodinu před koncem. Křídelník Bayernu si udělal prostor ke střele a křižnou ranou překonal Büchela. Od té chvíle mohli Němci pustit nohu z plynu a utkání se v následujících minutách jenom dohrávalo. Ještě tu sice byli možnosti na navýšení, ale další gól už nepadl.

Pro Německo to byla povinná, leč důležitá výhra, ale v čele tabulky skupiny J nadále zůstává Arménie. Právě s ní se Německo utká v neděli ve Stuttgartu a půjde opravdu o hodně.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
John Obi Mikel

0:4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele