Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 9. kolo
12.11.2021 20:45 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Dominik Szoboszlai (© AFP)

Maďarsko si hravě poradilo se San Marinem, na MS se ale nepředstaví

Maďarsko si ve svém předposledním utkání v tomto kvalifikačním cyklu dokázalo poradit se San Marinem a díky dvěma brankám v úvodu a samém závěru nakonec přehrálo trpaslíka evropské části po výsledku 4:0. V tabulce se však stále nachází na čtvrté příčce se čtrnácti body a kvůli jasné výhře Polska v Andoře (4:1) se na závěrečný turnaj neprobojuje. Ve svém závěrečném zápase v Polsku tak bude na dálku bojovat s Albánií o konečné třetí místo.

Hosté dle předpokladů nebodovali ani ve svém devátém kvalifikačním duelu a se skóre 1:36 beznadějně obsadí poslední šestou pozici, za pátou Andorrou zastávají o bodů šest. Výběr vedený italským trenérem Marcem Rossim zažil vynikající úvodní polovinu prvního dějství a během dvaadvaceti minut skóroval hned dvakrát. Už po necelých šesti odehraných minutách ho dostal do vedení teprve jednadvacetiletý záložník německého Lipska Dominik Szoboszlai.

Ten po hezké narážečce se Szalaiem přelstil chytrou kličkou bránícího Mularoniho a pak nezištnou přízemní střelou ze čtrnácti metrů překonal marně se natahujícího brankáře Benedettiniho. Neuběhlo ani dalších šestnáct minut a jasný favorit se radoval ze své druhé vstřelené branky. Dániel Gazdag těsně předtím nevyzrál na hostující strážce ze sedmi metrů, následně ale zužitkoval přesnou zpětnou přihrávku v podání Néga a ranou z první propálil bezmocného Benedettiniho.

V následujícím průběhu prvního poločasu byl vidět hlavně Szalai, neboť nejprve neplatila jeho trefa z 25. minuty kvůli ofsajdovému postavení a pak svým technickým pokusem z patnácti metrů mířil o kousek vedle bližší tyče. Tempo hry od tohoto okamžiku výrazně opadlo, Maďaři znovu zabrali až v závěrečné čtvrthodině. Nejprve se pokusil skórovat Varga, nicméně Benedettini odvrátil jeho tečovanou střelu na rohový kop.

Vzápětí se však se prosadil podruhé v tomto utkání talentovaný Szoboszlai. V tomto případě převzal přihrávku od Schäfera po vynikající práci Néga a ranou z dvaceti metrů zamířil přímo do pravého spodního růžku. V 88. minutě se měnilo skóre ještě jednou.

Z pravého křídla dokázal odcentrovat Balogh a Battistini nepříliš šťastně posunul míč jen k dobře postavenému Bálintu Vécseiovi, jenž nekompromisní dělovkou z dvanácti metrů vsítil svůj vůbec první reprezentační gól mezi seniory. San Marino v pondělí zakončí své účinkování v kvalifikaci proti téměř jistému vítězi skupiny I Anglii.

Autor: Viktor Sandev / soccerway.com, uefa.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

7:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele