Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina F, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Marko Arnautović (© AFP)

Rakušané na závěr nezaváhali s Moldavskem, i přesto ale končí čtvrtí

Rakousko v závěrečném kole tohoto kvalifikačního cyklu o MS zvládlo obě dvě domácí vystoupení a po výhře nad Izraelem (4:2) si nyní dokázalo poradit také s podceňovaným Moldavskem po výsledku 4:1. Nicméně ani třígólová výhra mu k posunu na třetí místo nestačila, neboť Izrael těsně zdolal Faerské ostrovy (3:2). Náš jižní soused tak skončil čtvrtý se šestnácti body a za Izraelem zaostal jen vinou menšího počtu vstřelených branek.

Hosté si připsali na konto skupiny F už devátou porážku a obsadili beznadějně poslední šestou příčku s jedním získaným bodem. Svěřenci trenéra Franca Fody si díky dobře zvládnuté Lize národů zahrají baráž a budou mezi nenasazenými, úvodní duel proto absolvují venku. Jasný favorit vstoupil do tohoto utkání naprosto skvěle a již po necelých čtyřech odehraných minutách vedl.

Kanonýr italské Bologny Marko Arnautović obdržel přihrávku na hranici pokutového území od Christophera Trimmela a pohotovou přízemí střelou uklidil balón do protějšího spodního růžku. Ihned nato se mohl prosadit také Sabitzer, jenže po spolupráci se Schaubem poslal svou křižnou ránu o kousek vedle vzdálenější konstrukce. Po necelé čtvrthodině hry se poprvé blýskl brankář Namaşco, jenž skákavý pokus Grülla odvrátil na rohový kop.

Domácí se přeci jen dočkali druhé trefy přesně v polovině prvního poločasu. Přihrávku Schauba na Arnautoviće dokázal ve skluzu odvrátit Dros, avšak jen přímo na kopačku Trimmela, který z dvanácti metrů snadno překonal bezmocného Namaşca. Krátce po odehrané půlhodině vypálil velmi tvrdě po rohovém kopu aktivní Grüll, ale jeho tvrdou dělovku dokázal brilantně zlikvidovat pozorný domácí brankář.

Rakušané si definitivně pojistili náskok zhruba deset minut po přestávce z pokutového kopu. Ten nařídil makedonský rozhodčí Stavrev za zřetelné podražení Posmace na Grülla, balón si poté postavil právě Arnautović a zkušeně se trefil k levé tyči, i když Namaşco vystihl směr jeho střely a k úspěšnému zákroku neměl daleko. Moldavané se však nehodlali vzdát a v 60. minutě zaznamenali alespoň čestný úspěch.

Drosova chytrá kolmice prošla až na rozběhnutého Iona Nicolaescua, třiadvacetiletý útočník slovenské Dunajské Stredy následně nezaváhal při svém samostatném úniku a bez potíží překonal gólmana Lindnera. V následujícím průběhu se musel ještě jednou vytáhnout Namaşco proti bombě střídajícího Onisiwa a pak odmítl hattrick Arnautović, když dorážku uklidil příliš vysoko.

Skóre tohoto pondělního zápasu se naposledy měnilo zhruba deset minut před závěrečným hvizdem. Čtvrtý zásah rakouské reprezentace přidal jiný nově příchozí hráč Dejan Ljubičić, před nímž se na hranicí šestnáctky zjevil volný prostor díky pobídce Sabitzera a svou jedovatou střelou z dvaceti metrů rozvlnil síť.

Autor: Viktor Sandev / uefa.com, soccerway.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele