Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina I, 10. kolo
15.11.2021 20:45 CET
0 : 10
(0:6)

Reportáž

Harry Kane (© AFP)

Splněná povinnost a ještě něco navíc. Anglie nasázela San Marinu deset kousků

Ještě jednoznačněji, než se čekalo, skončilo utkání mezi trpaslíkem ze San Marina a favoritem z Anglie. Hosté si zajistili postup na mistrovství světa vítězstvím 10:0, čtyřmi góly se na něm podílel Kane. Další trefy přidali Maguire, Smith-Rowe, Mings, Abraham a Saka, jedna byla vlastní.

Na první branku se v Serravalle nečekalo dlouho. Už v šesté minutě se Foden postavil k rohovému kopu, který zahrál směrem na penaltu na Harryho Maguirea a ten si už hlavou poradil. Zanedlouho mohl navyšovat vedení po centru Saky jeho spoluhráč z Arsenalu Smith-Rowe, balón ale zastavil Rossi.

Co se nepovedlo jemu, to dokázal Bukayo Saka o chvilku později. Jeho střela by sice pravděpodobně letěla mimo prostor tří tyčí, nicméně Filippo Fabri ji tečoval tak, že skončila v síti. Po čtvrtině utkání předvedl obrovskou hloupost Rossi, který při zakončení Fodena nesmyslně zvednul ruku, do níž mu nakonec balón vletěl a kopala se tak penalta. K té se postavil Harry Kane a s přehledem ji proměnil.

Nedlouho poté udeřil Kane podruhé. Tentokráte z levé strany poslal prudký přízemní centr Smith-Rowe, kanonýr Tottenhamu zamířil z první přímo k tyči. Pak se do akce dostal i Ramsdale, který se vytasil s dobrým zákrokem proti Nanniho střele. Namísto snížení ale přišla další penalta pro Albion za hru rukou, tentokráte v podání D’Addaria. I tentokráte se k ní postavil Harry Kane, jenž ranou do šibenice završil hattrick.

A tím ještě neskončil. Před odchodem do šaten se dostal za vápnem k míči, s přesilou hráčů San Marina si nelámal hlavu a přízemní ranou k tyči skóroval. Po přestávce se mohl Kane zapsat i mezi asistenty, to by ale Abraham nesměl jeho pobídku spálit. Sedmý zásah tak přišel až po Abrahamově pěkné patičce na Emila Smith-Rowea, který nekompromisně překonal gólmana.

Hned při svém premiérovém startu se mohl gólu dočkat Gallagher, ten ovšem pohrdnul příležitostí po centru Chilwella. Situace pro domácí tým se i tak stala ještě horší v osmašedesáté minutě, kdy právě faul na Gallaghera znamenal žlutou kartu pro Rossiho. Jelikož byla už jeho druhou, musel předčasně odejít do sprch.

Této přesilovky hosté využili bleskově. Alexander-Arnold z přímého kopu našel přesně hlavu Tyrona Mingse, od níž míč putoval na zadní tyči mimo dosah brankáře. To mohlo spustit skutečnou gólovou smršť, jenže Gallagher vzápětí pálil do tyče a střela z kopačky Bellinghama sice skončila v síti, pro ofsajd ale neplatila.

O deset minut později se konečně prosadil Tammy Abraham, a to nikoliv ledajakým způsobem. Arnoldův pas si výborně zpracoval a ještě lépe jej z otočky poslal přímo ke vzdálenější tyči. Jen o pár desítek sekund po něm završil "desítku" Bukayo Saka. Ten si počkal na malém vápně na Arnoldův centr a hlavou jej trknul do brány.

Anglie tak díky tomuto vítězství a současnému zaváhání Poláků obsadila postupové první místo ve skupině s relativně slušným náskokem, naopak San Marino skončilo poslední s pouhým jedním vstřeleným gólem.

Autor: Martin Vejdělek / onlajny.com, highlightsfootball.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Elmas

0:6

Reagovat
iamek

Proti SM musí hrát Kane, Arnold a Maguire?

Reagovat
REPLIKATOR

Kane musí honit rekordy proti amatérům?

Asi jo, když v lize se trefí 1x za 10 zápasů.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele