Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina H, 6. kolo
07.09.2021 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Ondrej Duda (© AFP)

Slovensko porazilo Kypr a zůstává ve hře o postup na MS

Důležitého vítězství dosáhli v kvalifikační skupině H Slováci. Proti Kypru potřebovali získat tři body a to se díky pěkným gólům Ivana Schranze a Martin Koscelníka podařilo. Kypr na branku Martina Rodáka ani jednou nevystřelil a tak těžko mohl pomýšlet na bodový zisk.

Trenér domácích Dušan Tarković se musel obejít bez Jakuba Holúbka, Matúše Bera i brankařské jedničky Martina Dúbravky. Toho stejně jako v předchozích zápasech nahradil brankář Fulhamu Marek Rodák. A v zápase vlastně neměl žádnou práci...

Slovensko bylo lepším týmem a postupně získávalo převahu. Po čtvrthodině se naskytla první příležitost Dávidu Hanckovi, který ale z voleje nezakončil důrazně. Razantnější už byl pokus ze střední vzdálenosti v podání Marka Hamšíka, ale i ten skončil v náruči brankáře Michaela. Vůbec největší šance Slováků přišla až před koncem prvního poločasu. Hamšíkův centr se snesl na hlavu Lubomíra Šatky a ten poslal balón těsně vedle! Slovensko sice mělo převahu, ale prostor mezi třemi tyčemi trefilo jen dvakrát.

Do druhého poločasu vstupovaly oba týmy beze změn, avšak i to se brzy změnilo. Dušan Tarković se v 53. minutě rozhodl pro střídání a Lobotku nahradil Hrošovský. A osvěžení sestavy se rozhodně vyplatilo. O dvě minuty později rozdělil Hamšík balón do strany na Hancka, jenž okamžitě odcentroval před branku a slávistický útočník Ivan Schranz na penaltě z první poslal Slováky do důležitého vedení.

Kypr byl nucen na inkasovanou branku reagovat a Fotis Papoulis po dravém průniku branku přestřelil. V 77. minutě už Slovensko vedlo 2:0 po výstavní trefě Martina Koscelníka. K obránci Slovanu Liberec si dostal odvrácený balón a po zpracování na prsa následovala fantastická rána k tyči, kde Michael neměl nárok. Slováky druhá branka definitivně uklidnila a ti už neměli problém dotáhnout vítězství do zdárného konce. Slovensko zůstává na třetím místě a na vedoucí Chorvatsko s Ruskem ztrácí čtyři body. Kypr je se čtyřmi body a negativním skóre 1:8 poslední.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
JackDaniels.

Kde je diskusia?

Reagovat
JackDaniels.

Goooool

Reagovat
JackDaniels.

To tu mam oslavovat sam?

Reagovat
suldik

Oslavujem s tebou, ale tiež mi je ľúto že to tu upadlo

Reagovat
JackDaniels.

Hohohooo, tak dnes uraduju hraci z českej ligy

Reagovat
JackDaniels.

Suslov, 15min dokonca, vyborne, som na neho zvedavy

Reagovat
JackDaniels.

Chyba nam hrot no...

Reagovat
JackDaniels.

Norsko 44 striel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele