Mistrovství světa - kvalifikace FIFA - Mistrovství světa - kvalifikace 2022

zóna UEFA (Evropa) - skupina D, 3. kolo
31.03.2021 20:45 CET
1 : 1
(1:0)
Stadión:
Olimpijskyj, Kyjev

Reportáž

Reprezentace Kazachstánu (© AFP)

Ukrajina znovu nevyhrála a s Kazachstánem remizovala 1:1

Velkou komplikaci znamená remíza 1:1 s Kazachstánem pro reprezentaci Ukrajiny. Svěřenci Andreje Ševčenka nevyhráli ani ve třetím kvalifikačním zápase a i když zůstávají na druhém místě tabulky, budou mít s jeho udržením velkou honičku. Ukrajina šla do vedení zásluhou Romana Jaremčuka, ale za Kazachstán odpověděl ve druhém poločase Serikžan Mužikov.

Ukrajina přivítala v Kyjevě nebezpečný Kazachstán a byla velkým favoritem. Po nadějné remíze s Francií trochu překvapivě remizovala i s Finskem a proti Kazachstánu se očekávalo, že zvítězí - poprvé v kvalifikaci o MS 2022.

Ukrajina se vrhla do zápasu velmi aktivně a Kazaši se okamžitě ocitli pod velkým tlakem, který až do 20. minuty zvládali ustát. Domácí tým ale rozjel rychlou akci, na jejímž konci byl technický obstřel Romana Jaremčuka, proti kterému byl Pokatilov bez šance. To byl dobrý začátek pro domácí, kteří v prvním poločase povětšinou kontrolovali hru a rozhodně se nikam nehnali. Kazachstán si za první poločas nevytvořil žádnou velkou příležitost, přesto zůstával ve hře o body.

Herní projev se ale kazašskému trenérovi Baysufinovi nezamlouval a na druhou půli přichystal hned trojí střídání. Obraz hry se alespoň zpočátku neměnil, hru dál ovládali Ukrajinci, než přišla 59. minuta a úder jako blesk z čistého nebe v podání Kazachstánu. Serikžan Mužikov vyrovnal prakticky z totožné akce, po které se prosadili Ukrajinci a z hranice šestnáctky technickým obstřelem překonal Trubina.

Ukrajině nerozhodný stav nevyhovoval a Ševčenko musel osvěžit hru příchodem Zubkova a Marlose. Byl to prvně jmenovaný, který se mohl stát v 71. minutě hrdinou, jenomže sám proti Pokatilovi neuspěl. Brankář hostí předvedl výtečný zákrok nohou a ustrážil stav 1:1. Vyrovnání dodalo Kazachům velké sebevědomí a ti byli Ukrajině hodně nepříjemným soupeřem. Čas se domácím krátil a rozhodnutí nepřinesl ani nastavený čas, během kterého se dožadovali pokutového kopu po střetu Malyjema s Dovbykem - marně. Čtyři minuty uplynuly jako voda a Ukrajina vstřelit rozhodující branku nedokázala.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com, fifa.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele