28. kolo
26.04.2014 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

DAC Dunajská Streda - Dukla Banská Bystrica 4:0

Dunajská Streda doma zdolala Banskú Bystricu vysoko 4:0 a získala tak mimoriadne dôležité tri body. Tie majú po prehre Nitry pre DAC veľkú hodnotu.

DAC fantasticky vstúpil do zápasu, keďže sa dostal do vedenia už v prvej minúte. Po nakopnutom centri sa lopty ujal Martin Matúš, ktorý presným zásahom otvoril skóre už po niekoľkých sekundách - 1:0. Dukla dostala ďalší úder už o štyri minúty. Vtedy sa nešťastným strelcom stal Ján Nosko, ktorý si vsietil vlastný gól - 2:0. Hostia teda dostali v úvode poriadne studenú sprchu, ktorá ich hru očividne poznačila. V nasledujúcich minútach sa však hra pomerne vyrovnala, no stále boli mierne aktívnejší domáci. Na ďalšiu vážnejšiu šancu sme museli čakať až do 38. minúty, kedy domáci Brašeň vo vyloženej pozícii zaváhal. V úplnom závere prvého polčasu mal sľubnú šancu aj Matúš, no tomu sa druhý gól streliť nepodarilo.

V úvode druhého dejstva mohla znížiť Banská Bystrica, no Vajda vo vyloženej pozícii minul bránku. V 53. minúte si Dunajská Streda poistila svoje víťazstvo tretím gólom, o ktorý sa po krásnej individuálnej akcii podpísal Gergel - 3:0. Vzápätí sa v dobrej šanci ocitol Ujlaky, no bránku Boroša netrafil. Dunajská Streda mala v týchto minútach prevahu a ďalšiu šancu mala tesne po hodine hry. V nej sa ocitol Matúš, no tentokrát jeho pokus zastavila ľavá žrď. V druhej polovici druhého polčasu sa začali osmeľovať aj hráči Dukly, no v ofenzíve sa im nepodarilo nič vyprodukovať. DAC naopak v 80. minúte ešte zvýšil svoje vedenie. Po peknej akcii sa zakončením do prázdnej bránky prezentoval striedajúci Nguekam - 4:0. Domáci hráči si v závere pred skvelou kulisou užívali posledné minúty zápasu a v podstate len čakali na koniec duelu. Z neho získali po vysokej výhre 4:0 zlaté tri body, ktoré im v boji o záchranu zlepšili pozíciu.

Autor: Filip Kubaliak

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele