základní část, 8. kolo
27.09.2020 18:00 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Dunajská Streda s ôsmym víťazstvom v divokom dueli s Trenčínom

V Európe veľký výbuch, v domácej súťaži "valec zo Žitného ostrova". FC DAC 1904 Dunajská Streda zdolal v nedeľnej dohrávke ôsmeho kola Fortunaligy AS Trenčín 3:1 a dosiahol ôsme víťazstvo v rade.

Hostia boli spočiatku aktívnejší. V 14. minúte. poslal loptu z priameho kopu z pravej strany tesne vedľa brány Fábry. V 15. minúte prešiel po pravej strane Lingeon a jeho prízemný center usmernil za chrbát gólmana Roguljič - 0:1. V 22. minúte mohlo byť 0:2. Roguljič dostal dobrú loptu v pokutovom území, prešiel popri dvoch brániacich hráčoch, ale prestrelil bránu. V 30. minúte zahrával priamy kop z 25-tich metrov Kalmár a potvrdil povesť vychýreného exekútora - 1:1.

V 33. minúte Davis fauloval v pokutovom území, no Čatakovič z penalty nastrelil brvno. O chvíľu na druhej strane Kalmár z ľavej strany našiel nabiehajúceho Divkoviča, ktorý z prvej poslal loptu do bránky - 2:1. V 39. minúte Kalmárovu strelu Šemrinec veľmi dobrým zákrokom skrotil. V 41. minúte mohol Ghali postupovať sám na bránku, dobehol ho však Davis a slabú strelu trenčianskeho hráča Jedlička kryl. V 43. minúte Davis zahrával priamy kop z rohu pokutového územia a nastrelil brvno.

V druhom polčase videli diváci dva útočne naladené tímy. V 58. minúte Kalmár prihral z prvej Davisovi, a jeho strelu Šemrinec chytil. V 60. minúte dostal Zubairu druhú žltú a následne červenú kartu. Zároveň tréner Trenčína Stijn Vreven dostal žltú kartu za protesty. V 62. minúte si Divkovič v šestnástke prebral loptu pravačkou a ľavou ju poslal do brány - 3:1. V 75. minúte Divkovič vystrelil z prvej, ale Šemrinec bol pozorný. O minútu neskôr Kalmárovu strelu Šemrinec opäť zneškodnil. V 88. minúte pohrozil ešte Davis, ale z priameho kopu nastrelil ďalšie brvno. DAC Dunajská Streda aj s kusom šťastia zdolal AS Trenčín 3:1 a teší sa z ôsmeho plného bodového zisku v rade.

"Gratulujem tímu, akým štýlom sa dokázal vrátiť po prehre v Linzi. Nebolo ľahké vrátiť sa do Dunajskej Stredy s vedomím, že v nedeľu máme ďalší zápas proti kvalitnému mužstvu. Zápas s Linzom sme analyzovali, povedali sme si, čo ešte potrebujeme, aby sme sa dostali na európsku úroveň. Súpera sme si tiež analyzovali. Trenčín mal šance, ale aj my. Najväčšiu šancu mal pri penalte, následne prišiel fantastický gól Divkoviča. Potom nasledovala červená karta a bolo po zápase, bolo to pre nás jednoduchšie. Musím pogratulovať mužstvu, je to krásna séria ôsmich víťazstiev za sebou. Ale už sa pozeráme dopredu. V stredu máme pohárový zápas, a potom hráme v Žiline," uviedol po ôsmom víťazstve v rade tréner domácich Bernd Storck.

"Chcel by som pogratulovať kolegovi, osem víťazstiev je fantastických. Začali sme dobre, dali sme aj gól. Mohli sme zvýšiť, ale nepodarilo sa. Potom súper z priameho kopu vyrovnal. Nepremenili sme penaltu a po červenej karte už bolo rozhodnuté. Futbal je o detailoch. Všetci hovoria, že hráme pekne a dobre, ale futbal je o góloch a tie nám chýbajú. Vidíme, že vyhrať v lige nie je jednoduché. Máme však dobrý tím, zlepšujeme sa a musíme nájsť cestu k víťazstvám. Na konci sezóny bude mužstvo tam, kde chceme byť, čiže bojovať o medzinárodné poháre," pridal svoje pozápasové postrehy tréner hosťujúceho celku Stijn Vreven.

Autor: Dušan Guman / sport.sk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele