24. kolo
10.02.2022 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Gabriel Magalhães (© AFP)

Oslabený Arsenal ubránil tři body s Wolves

Přímý souboj o pozice v tabulce byl k vidění ve čtvrtek večer ve Wolverhamptonu. Domácí tam svedli urputnou bitvu s Arsenalem, který v první půli poslal do vedení Gabriel, nakonec však nevyužili ani více než dvacetiminutovou přesilovku a prohráli 0:1.

Utkání se rozehrálo v opatrnějším duchu a první poločas nabídl dobrou obranu Vlků, kteří jinak aktivní Arsenal nepouštěli do šancí. Jednu takovou spálil Lacazette, v pětadvacáté minutě pak Gunners využili zaváhání gólmana. Sá v souboji právě s Lacazettem nedokázal vyboxovat míč, ten se tak odrazil ke Gabrielu Magalhaesovi a ten do poloodkryté klece skóroval.

Komplikace pro hosty přišla zhruba po třech čtvrtinách utkání. Martinelli totiž na útočné polovině ztratil míč, následně se soupeři nedovoleným způsobem snažil zabránit vhazování. To se mu nepovedlo, navíc příjemce hodu Chiquinha mu unikal po lajně, a tak jej Brazilec zezadu sestřelil. Od sudího Michaela Olivera za to uviděl dvě po sobě jdoucí žluté karty a musel tedy po kuriózní situaci do sprch.

Prakticky okamžitě se Wolves radovali z vyrovnání, Xhaka ale míč do své sítě odehrál ve snaze odehrát jej před Jiménezem, který stál v ofsajdu. Na druhé straně mohl dát spoluhráčům klid do kopaček Lacazette, jenže v samostatném úniku selhal tváří v tvář brankáři. Vlci ve zbytku utkání soupeře výrazně zatlačili, i díky několika skvělým Ramsdaleovým zákrokům ovšem nedokázali vyrovnat.

V tabulce tak zůstávají na osmé příčce, naopak Arsenal se po prvním vítězství v tomto roce dostal před Manchester United na pátou pozici. Ztráta na čtvrtý West Ham navíc činí jen jeden bod při dvou zápasech k dobru.

Autor: Martin Vejdělek / o2tv.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
berliner

Tady fandim Arsenalu ale hostum moc neverim Tip 2:1

Reagovat
Elmas

1:2

Reagovat
Gunner14

0-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele