4. kolo
14.09.2024 21:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Marescova povedená střídání dovedla jeho družinu k úspěchu na jihu Anglie

Pozdní zásah, který zařídil střídající Christopher Nkunku, přinesl Chelsea na Vitality Stadium ve čtvrtém kole Premier League těsné vítězství 1:0 nad Bournemouthem a prodloužil její neporazitelnost ve vzájemných duelech na šest zápasů.

Chelsea má za sebou zatím smíšený start do sezony a na jih Anglie se vydala čelit Bournemouthu, který byl na koni poté, co před reprezentační přestávkou dohnal dvougólové manko s Evertonem. Třešně byly v úvodním dějství lepším týmem a už ve čtvrté minutě mohly jít do vedení, dalekonosný pokus Marcuse Taverniera se ale jen odrazil od břevna. Evanilson a Antoine Semenyo pak poslali své pokusy mimo branku, načež Robert Sánchez vychytal Justina Kluiverta a Lewise Cooka, ale největší příležitost Bournemouthu prolomit nerozhodný stav přišla krátce po půlhodině hry.

Špatná zpětná přihrávka Wesleyho Fofany dostala Sáncheze pod tlak, Evanilson jej předstihl při souboji o míč a donutil brankáře hostů k penaltovému faulu. Pokutového kopu se ujal sám faulovaný hráč, o jeho první gól po rekordním přestupu do Bournemouthu jej však připravil výborným zákrokem Sánchez. Následně se k ojedinělé šanci dostali také hráči v bílém, když po dobrém pasu Leviho Colwilla nebezpečně pálil Nicolas Jackson, ale toho v nadějné pozici vychytal Mark Travers. Ani tato situace ovšem nenapravila bezduchý výkon svěřenců Enza Marescy.

Po přestávce měl zpočátku navrch Bournemouth, přičemž Kluivertovi opět zmařil šanci Sánchez, Semenyo pak těsně přestřelil a Ryan Christie z hranice pokutového území trefil brankovou konstrukci. V reakci na to Maresca nasadil Joaa Félixe a společně s Jadonem Sanchem, který přišel na hřiště už v poločase, změnili obraz hry. Svěřenci Andoniho Iraoly se snažili hrozit z protiútoků, i když s malým efektem, a tento nedostatečný tlak na branku Chelsea se nakonec ukázal jako klíčový.

Nkunku, který začal jen na lavičce, obdržel povedený pas od Sancha, obešel pár obránců a střelou k tyči poslal sektor hostujících fanoušků do euforie. Chelsea tak v zápase, kde padlo rekordních 14 žlutých karet, zvítězila. Blues jsou tedy po třech kolech stále neporaženi, zatímco Bournemouthu se nepodařilo přidat druhou ligovou výhru v této sezoně.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele