2. kolo
25.08.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Bournemouthu (© AFP)

Newcastle musel na hřišti Bournemouthu dotahovat, Howe stále čeká na skalp Třešní

Fotbalisté Newcastlu sice ve druhém kole Premier League dokázali dohnat manko na hřišti Bournemouthu, kde nakonec remizovali 1:1, trenér hostů Eddie Howe nicméně protáhl své čekání na premiérovou výhru nad svým bývalým klubem.

Byla to však právě jeho družina, které se povedl začátek zápasu. Alexander Isak naservíroval míč do vápna, odkud jej Julián Araujo málem poslal za záda vlastního brankáře. Následně se o slovo přihlásily také Třešně a Evanilson na konci úvodní dvacetiminutovky razantním pokusem pořádně prověřil připravenost Nicka Popea v brance hostů.

Další příležitost domácích měl na svědomí krátce před odehráním půlhodiny Antoine Semenyo, jeho kroucený pokus ovšem dopadl pouze na břevno, od něhož šel mimo. Tlak Bournemouthu nadále rostl a další nebezpečí přišlo po přímém kopu Marcuse Taverniera, znovu však úspěšně zasáhl Pope. Hostující brankář ovšem ještě do přestávky přece jen inkasoval. Semenyo obral o balon Joelintona, poslal křižnou přihrávku na malé vápno a Tavernier už měl lehkou práci.

Ve hře Bournemouthu bylo vidět skutečné odhodlání, se kterým se Newcastle jen těžko vyrovnával, a krátce po změně stran po další akci Semenya zabránil pohromě Dan Burn. Howe pak zkusil zamíchat kartami dvojitým střídáním, o slovo se však znovu přihlásil Semenyo. Svůj rychlý průnik do pokutového území vyšperkoval pasem na Evanilsona, ten ale na zadní tyči nebyl úspěšný. Pak se do toho konečně opřely také Straky, jenže pokusy střídajícího Harveyho Barnese ani o několik chvil později Joelintona se neujaly.

V závěrečné čtvrthodině se však Barnes vykoupil, když obešel Arauja, našel ve vápně číhajícího Anthonyho Gordona, a ten z bezprostřední blízkosti srovnal. Vrátit vedení na stranu Třešní mohl v samém závěru Dango Ouattara, jeho branka ovšem nakonec kvůli hře rukou neplatila, a body se tak na Vitality Stadium dělily.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele