9. kolo
26.10.2024 16:00 CET
4 : 3
(2:2)

Reportáž

Bryan Mbeumo (© Alex Pantling / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP)

Hrdinou přestřelky Brentfordu s Ipswichem se stal dvougólový Mbeumo

Hráči Brentfordu zvítězili v devátém kole Premier League, když doma přestříleli tápající Ipswich 4:3. Hosté přitom vstoupili do utkání lépe, po půlhodině hry dokonce vedli o dvě branky. Poté se ale o slovo přihlásil dvougólový Bryan Mbeumo, jehož rozhodující zásah přišel v šesté minutě nastavení.

Domácí otevřeli skóre v každém ze svých šesti předchozích zápasů v PL, ale v úvodní fázi tohoto duelu se jim nedařilo. Svěřenci Kierana McKennyho vypadali na začátku zápasu nebezpečněji a nakonec to dokázali tím, že dvakrát udeřili v rozmezí dvou minut na přelomu 30. minuty. Nejprve Kalvin Phillips vyslal přihrávku na útočníka George Hirsta, který řádně vysunul Sammieho Szmodicse, irský reprezentant se střelou k tyči nemýlil. Následně se trefil sám Hirst, když skvěle přehodil Marka Flekkena poté, co ho Conor Chaplin vybídl přihrávkou za obranu.

Včely byly ohromeny a výkonnostně se zasekly. Flekken zabránil v tom, aby Brentford prohrával o tři góly, když skvělým zákrokem odmítl Szmodicse. První střela na branku hostů přišla ve 44. minutě, kdy se prosadil Yoane Wissa poté, co jej našel Vitaly Janelt v pokutovém území. Stejně jako hosté, i Brentford udeřil o pouhé dvě minuty později. Postaral se o to opět Wissa, nakonec si ale Harry Clarke připsal vlastní gól poté, co selhal ve snaze odbavit míč. Skvělý začátek se pro Ipswich rychle pokazil, s koncem prvního dějství byli jeho hráči vděční za hvizd sudího.

Po výměně stran však nedošlo k žádné změně tempa a Včely se během pouhých šesti minut prosadily z pokutového kopu. Clarkův neohrabaný zákrok na Keana Lewise-Pottera byl původně posouzen jako zákrok mimo pokutové území, ale videorozhodčí zasáhl a udělil pokutový kop, který Mbeumo s jistotou proměnil. Nezdálo se však, že by svěřenci Thomase Franka polevili. V cestě jim stál pouze Arijanet Murič v brance Ipswiche. V 69. minutě byl vyloučen Clarke po druhé žluté za opětovné podražení Lewise-Pottera.

Murič pak udržel svůj tým ve hře fenomenálním zákrokem, kterým odmítl Damsgaarda. Tento moment se ukázal jako klíčový, protože Ipswich zcela proti chodu hry vyrovnal. Leif Davis našel centrem z levé strany střídajícího Liama Delapa, který se skvěle prosadil. Zdálo se, že tím bude skóre završeno, ale s tím nesouhlasil Mbeumo. Jeho nekompromisní střela v úplném závěru rozhodla o triumfu domácích.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele