3. kolo
31.08.2024 16:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Bryan Mbuemo (© AFP)

O výhře Brentfordu nad Southamptonem rozhodl dvěma góly Mbeumo

Éra bez Ivana Toneyho začala pro Brentford perfektně, když na Gtech Community Stadium zvítězil 3:1 nad Southamptonem. Hosté tak poprvé od sezony 2012/13 zahájili ligové tažení třemi porážkami v řadě.

Trenér Saints Russell Martin dal šanci novému brankáři Aaronu Ramsdaleovi a ten se hned zapojil do akce, když v úvodu musel likvidovat pokus Mikkela Damsgaarda. Hosté na tuto výstrahu zareagovali dobře a Joe Aribo netradiční hlavičkou trefil brankovou konstrukci. Oběma týmům se příliš nedařilo v útoku, a tak rozhodly nedostatky Southamptonu v obraně. Pokus Kevina Schadeho se odrazil od tyče, Bryan Mbeumo si skvěle poradil a odražený míč uklidil do dolního rohu.

Hosté mohli okamžitě odpovědět, když Yukinari Sugawara vybídl nejlepšího střelce minulé sezóny Adama Armstronga, který byl osamocen uprostřed pokutového území, ale útočník netrefil míč ideálně a šance zůstala nevyužita. Armstronga o přestávce vystřídal Cameron Archer, ale byl to útočník Brentfordu Schade, kdo zpytoval svědomí, když dokázal poslat Mbeumovu přihrávku pouze do rukou Ramsdalea.

Southampton byl po střídání lepším týmem, přesto to byl Brentford, kdo byl nebezpečnější. To se také potvrdilo, protože svěřenci Thomase Franka opět využili špatné hry hostů v obraně a zdvojnásobili svůj náskok. Tentokrát chyboval Jan Bednarek, a když míč propadl k Mathiasi Jensenovi, ten měl před sebou jednoduchý úkol - najít Mbeuma, který míč uklidil do sítě.

O pouhé čtyři minuty později skóroval Brentford znovu, když obrana Southamptonu opět chybovala. Jensenovo dlouhé autové vhazování způsobilo v pokutovém území zmatek a umožnilo Nathanu Collinsovi hlavičkovat na zadní tyč, kde čekal Yoane Wissa, který se tak počtvrté za sebou ve vzájemném utkání přímo podílel na gólu. V nastaveném čase se ještě krásným volejem trefil Sugawara, ten ale pouze zkorigoval výsledek.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele