5. kolo
22.09.2024 15:00 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

Radost hráčů Nottinghamu. (© AFP)

Brighton uhájil neporazitelnost, doma remizoval 2:2 s rovněž nepřemoženým Nottinghamem

Brighton remizoval v pátém kole Premier League na vlastním hřišti s Nottinghamem 2:2. Dělba bodů znamenala potvrzení faktu, že oba celky v tomto ročníku nejvyšší anglické soutěže zatím nepoznaly přemožitele.

Poté, co v úvodních čtyřech zápasech inkasovali pouze dva góly a v každém z posledních čtyř vzájemných duelů udrželi Forest na uzdě, bylo možná překvapením, že obrana Brightonu kapitulovala již po 13 minutách. Jejich zkázou se stal nešikovný zákrok Carlose Baleby, který v pokutovém území srazil Calluma Hudsona-Odoie a umožnil Chrisi Woodovi proměnit následnou penaltu. Útočník Nottinghamu mohl přidat svůj druhý zásah, když nevysvětlitelně nasměroval střelu zblízka mimo bránu, ale naštěstí pro Wooda jej trochu ušetřil zdvižený praporek pomezního.

V táboře domácích, kteří byli po většinu první půle slabším celkem, byla cítit rostoucí nervozita, ale dva momenty před přestávkou vývoj duelu otočily. Jack Hinshelwood se ocitl v ideální pozici, z níž dorazil centr Jana Paula van Heckeho z hloubi pole hlavou až do sítě. Forest se z inkasování ani nestihl oklepat a za pár chvil dokonce prohrával, když se Danny Welbeck postavil ke svému teprve čtvrtému volnému přímému kopu v lize a přes nepozorného Matse Selse poslal Brighton do vedení.

Nuno Espírito Santo hledal odpověď na své lavičce a na začátku druhé půle provedl trojí střídání, přesto to byli domácí, kteří po restartu mohli navýšit své vedení. Welbeck, který si po trefě z přímého kopu evidentně věřil, se nějak propletl mořem červených dresů a donutil Selse k důležitému zákroku.

Zdálo se, že pozitivní nálada Forestu z úvodního dějství se vypařila, protože Seagulls zůstávali v převaze, ale v obráceném gardu to byli hosté, kdo proti průběhu hry vyrovnal. Tentokrát dvojice náhradníků zakombinovala, aby 20 minut před koncem vyrovnala skóre, Jota Silva se hnal na branku a pak přihrál Ramónovi Sosovi na jednoduchý gól - jeho první za Tricky Trees.

Druhá žlutá karta pro Morgana Gibbse-Whitea a vyloučení Espírita Santa po jeho reakci hrozily vykolejením hostů, ale nakonec, navzdory slibnému pozdnímu protiútoku z domácí strany, setrval nerozhodný stav až do konce. Navzdory tomu, že neudržel vedení, remíza znamená, že Brighton je poprvé v historii po prvních pěti ligových duelech neporažen. Bod na Amexu ještě více podporuje myšlenku, že sestupové starosti z minulé sezony jsou pro Forest již opravdu daleko, neboť má po šokující výhře nad Liverpoolem z minulého víkendu také devět bodů z pěti zápasů.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele