9. kolo
26.10.2024 16:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Matheus Cunha v souboji o míč s Igorem Juliem (© Glyn KIRK / AFP)

Wolves fantastickým závěrem sebrali Brightonu vítězství

Wolverhampton předvedl v devátém kole anglické Premier League na hřišti Brightonu skvělý počin, když ještě v 87. minutě prohrával o dvě branky, nakonec však po dvou gólech v závěrečných minutách ukořistil bod za remízu 2:2. Poté, co šli domácí do vedení po brankách Dannyho Welbecka a Evana Fergusona, v 88. minutě nejprve snížil Rayan Aït-Nouri, a ve třetí minutě nastaveného času zajistil Vlkům fantastický bod Matheus Cunha.

Očekávání na Amex Stadium byla vysoká, hosté se totiž před utkáním nacházeli na spodku tabulky. Brzy se ale ukázalo, že bude potřeba trpělivost, domácí totiž nedokázali převahu přetavit v góly. Ve skutečnosti to byli hosté, kdo si vypracoval první šanci, když Cunha zpětnou přihrávkou na hranici pokutového území našel nabíhajícího Tommyho Doyla, ale záložník vystřelil vysoko nad.

Od té doby to byli Seagulls, kdo dominoval. Carlos Baleba tvrdým volejem ze 30 metrů našel jen místo, kde byl připravený brankář José Sá. Už to vypadalo, že se do šaten půjde za bezbrankového stavu, těsně před přestávkou ale domácí udeřili. Slabý výkop hostujícího brankáře posunul Ferdi Kadioglu k Georginiovi Rutterovi, který přesně našel Welbecka, a ten poslal Racky do vedení.

V druhém poločase se tým Garyho O'Neila zlepšil díky střídání Pabla Sarabii a Carlose Forbse, Jörgen Strand Larsen ale hlavičkoval pouze do Barta Verbruggena v brance Brightonu. Od té chvíle se hra změnila v napínavou záležitost, v níž ani jeden z týmů neměl trvale navrch a ani jeden z brankářů nebyl donucen k jakémukoliv důležitému zákroku.

Brighton v této sezoně neinkasoval v posledních 15 minutách žádného zápasu Premier League ani jeden gól, takže do závěrečné fáze zápasu vstoupil sebevědomě. Zdálo se, že je rozhodnuto, když Ferguson chytrým zakončením navýšil vedení svého týmu, ale Aït-Nouri z bezprostřední blízkosti snížil poté, co Brighton neuhlídal rohový kop. Ve zběsilém závěru domácí promarnili útočnou situaci čtyři na jednoho a byli za to potrestáni, když Cunha po odraženém míči zajistil svému týmu bod za remízu.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele