6. kolo
28.09.2024 16:00 CET
4 : 2
(4:2)

Reportáž

Cole Palmer (© AFP)

Čtyřgólový Palmer si podmanil duel s Brightonem. Na senzační zápis mu stačilo 20 minut

Chelsea vyhrála v šestém kole Premier League na domácí půdě nad Brightonem 4:2. Duel se přitom pro Blues nevyvíjel dobře, nicméně na brzký gól Racků dokázal nejlepším možným způsobem odpovědět Cole Palmer. Ten během prvního poločasu čtyřmi přesnými zásahy přeměnil odpolední duel nejvyšší anglické soutěže ve svoje galapředstavení.

Defenziva Chelsea neprožila ideální vstup do utkání. Bývalý gólman Brightonu Robert Sánchez vyběhl daleko z brány proti Georginiu Rutterovi, který mu udělal kličku a poslal míč snadno do sítě. Po chybě Adama Webstera však ve 21. minutě vyrovnal Palmer a krátce nato Brighton inkasoval znovu, ale gól Jadona Sancha byl odvolán kvůli ofsajdu. Blues se tak ujali vedení ve 28. minutě po trefě Palmera z pokutového kopu.

Pouhých 10 minut po svém prvním gólu zkompletoval Palmer hattrick nádherným gólem z přímého kopu. Brighton však poté využil další Sánchezovy chyby, když Carlos Baleba převzal balon a propasíroval ho ranou na bližší tyč až do sítě. Rozjetý Palmer však ještě do přestávky přidal čtvrtou brankou.

I po startu druhé půle nastoupila Chelsea na Brighton ve velkém stylu, když Nicolas Jackson obešel Barta Verbruggena a jeho pokus zastavil na brankové čáře perfektním defenzivním zákrokem Webster. Domácí ostřelovali branku Racků i nadále a Palmer mohl po hodině hry snadno přidat pátý gól. Jeho střela z voleje ale proplachtila těsně nad břevnem. Útočník Chelsea Jackson v závěru zápasu nedokázal proměnit ani jednu ze svých mnoha šancí, a tak Chelsea vyhrála jen dvoubrankovým rozdílem.

Tři body poslaly Chelsea na třetí místo v průběžné tabulce, jen o bod za vedoucí Manchester City a Arsenal.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele