9. kolo
27.10.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Cole Palmer (© JUSTIN TALLIS / AFP)

Chelsea zlomila odpor Strak po návratu ze šaten. Tři body proti Newcastlu zajistil Palmer

Chelsea se v devátém kole Premier League výhrou 2:1 nad Newcastlem vrátila na vítěznou vlnu. Po vedoucí brance Nicolase Jacksona hostující celek ještě dokázal vyrovnat gólem Alexandera Isaka, utkání ale v úvodu druhého poločasu pro domácí rozhodl Cole Palmer, největší hvězda Blues.

Domácí vstoupili do utkání neporaženi v šesti zápasech na Stamford Bridge. Svižný úvod přinesl během čtyř minut gól Palmera, ten však nebyl pro těsný ofsajd uznán. Blues pokračovali v převaze a těsně po čtvrthodině hry se mohli radovat, když Palmer na levém křídle skvěle uvolnil Pedra Neta, Portugalec sklepl míč napříč pokutovým územím pro Jacksona, který jednoduše zakončil.

Newcastle se ale nevzdal. Nejdříve střelu Sandra Tonaliho domácí zablokovali, poté už se ale ve 32. minutě mohl radovat Isak. Lewis Hall poslal míč do pokutového území, kde švédský útočník dorážel míč do prázdné branky.

Do druhého poločasu vlétla Chelsea jako uragán a během dvou minut vrátila vedení na svou stranu. Palmer prošel středem obrany Newcastlu a tvrdou ranou překonal Nicka Popea. Hosté byli po tak rychlé brance zaskočeni a svěřencům Eddieho Howea chvíli trvalo, než se opět rozjeli. Isak mohl přidat druhý gól, ale Wesley Fofana míč odhlavičkoval z brankové čáry.

Zhruba 20 minut před koncem udělal Howe trojí střídání, ale jedinou hrozbou Newcastlu byl Isak, který obešel Roberta Sáncheze, ale koncovku nezvládl. Domácí už Strakám do konce utkání nic nedovolili, a tak si Chelsea připsala tři důležité body.

Vítězství vyneslo Blues na čtvrté místo, zatímco Newcastle po pátém zápase bez výhry okupuje 12. příčku.

Autor: Livesport.cz / Sunil Midda

Komentáře (1)

Přidat komentář
_Franklin_

3-1?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele