9. kolo
27.10.2024 15:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jean-Philippe Mateta a Daniel Muňoz (© HENRY NICHOLLS / AFP)

Crystal Palace se v londýnském derby dočkalo prvního triumfu sezony. Proti Spurs se probral Eze

Hráči Crystal Palace vybojovali v devátém kole Premier League výhru 1:0 proti favorizovanému Tottenhamu. Eberechi Eze, jenž se po skvělé loňské sezoně potýkal s výpadkem formy, měl lví podíl na triumfu Orlů. Po půlhodině hry nahrál na vítězný gól, jenž vsítil Jean-Philippe Mateta. Po výměně stran potvrdil povedený výkon vstřeleným gólem, ten však nakonec neplatil kvůli těsnému ofsajdu. I tak se domácí dočkali první výhry v sezoně.

Od první sezóny v Premier League v roce 1992/93, kdy Eagles nakonec sestoupili, nezačali ligový ročník bez vítězství v osmi zápasech. Manažer Oliver Glasner se zoufale snažil vrátit do klubu dobrou náladu. V poněkud nevýrazném začátku utkání byl Jefferson Lerma vystřídán kvůli zranění a jeho náhradník Will Hughes vyslal lákavou přihrávku, kterou Maxence Lacroix z bezprostřední blízkosti nasměroval nad břevno.

Po půlhodině hry vedla chyba v obraně nakonec k průlomu skóre. Daniel Muňoz se zmocnil míče a přihrál na zadní tyč, kde Eze povedeně našel Matetu, který míč odrazil do brány. Odpověď Tottenhamu nebyla zdaleka tak důrazná, ale v závěru utkání James Maddison málem vyrovnal, nakonec ale zasáhl reflexivním zákrokem Dean Henderson.

Po obnovení hry měli hráči Palace utkání pevně v rukou. Nebýt zásahu VAR, vedli by domácí o dvě branky. Adam Wharton našel v mírném ofsajdu Ezeho, který se vydal směrem k brance a poté se prosadil přízemní střelou. Šance domácích přibývaly, odražená střela Ismaila Sarra donutila Viacria reagovat chvíli předtím, než Eze nevyužil vyloženou příležitost uvnitř pokutového území.

Eze v závěru znovu testoval Guglielma Vicaria, tentokrát jedovatým pokusem z volného kopu. Přestože gólman Tottenhamu dělal vše k udržení jeho celku ve hře, hosté na jeho snahu nebyli schopni navázat na druhém konci hřiště. Eagles se tak posunuli z pásma sestupu nad 18. Ipswich, na který nyní mají náskok dva body.

Autor: Livesport.cz / Fabio Duarte

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele