4. kolo
14.09.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Nuno Espírito Santo dovedl Nottingham Forest k výhře na Anfieldu. (© AFP)

První prohra pro Slota v Liverpoolu, Reds doma poprvé po 55 letech padli s Nottinghamem

Liverpool doma poprvé po 55 letech podlehl Nottinghamu, když ve 4. kole Premier League senzačně padl 0:1. Poprvé pod novým manažerem Arnem Slotem tak ztratil body. I když byli Reds po celý zápas aktivnějším týmem, nedokázali využít ani jednu z velkých šancí, případně narazili na výborně chytajícího belgického gólmana Matze Selse. Nottingham naopak ani ve čtvrtém ligovém zápase v sezoně neprohrál a na druhý Liverpool ztrácí ze čtvrtého místa už jen bod.

První poločas se podle očekávání nesl v duchu velkého tlaku Liverpoolu. Luis Díaz však po zisku míče u rohového praporku a následném průniku před bránu trefil tyč. Poté v záklonu Díaz poslal hlavičkou vysoký míč na Selse, ten zřejmě oslněn Sluncem míč propustil za svá záda, ale těsně před brankovou čarou jej ještě stihl zachytit.

Když se nepovedl Liverpoolu start druhé půle jako té první, rozhodl se Slot hned ke trojímu střídání, ale byl to překvapivě jeho protějšek Nuno Espírito Santo, kdo měl při střídání šťastnější ruku. Anthony Elanga našel v 72. minutě za obranou Liverpoolu dalšího střídajícího hráče Calluma Hudsona-Odoie, který obstřelil bezmocného gólmana Reds Alissona Beckera.

Liverpool v závěru zápasu vsadil vše na útok, šance si však vypracovávali spíš hosté. Největší šanci Alisson zneškodnil po samostatném úniku Elangovi.

Liverpool může nečekanou ztrátu odčinit příští týden doma s Bournemouthem, Nottingham pojede na hřiště třetího Brightonu. Reds však už v úterý čeká vstup do základní fáze Ligy mistrů na hřišti AC Milán.

Autor: Livesport.cz / Andrew Pickering

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele