1. kolo
17.08.2024 16:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Joelinton a Alexander Isak (© AFP)

Svatí nevyužili nebeský dárek v podobě červené. Newcastlu zajistil výhru Joelinton

Newcastle porazil Southampton 1:0, a zahájil tak novou sezonu Premier League úspěšně. Saints z posledních devíti návštěv St James' Parku ani jednou neodjeli s výhrou a po návratu mezi elitu si budou muset na bodový přísun počkat.

Magpies chtěli napravit v nové sezoně mírně poškozenou reputaci z té minulé, kdy vinou zranění nedosáhli na předsezonní ambice. Proti nově postoupivším hostům Straky začaly zostra, přičemž obzvlášť nebezpečně vypadal útočník Newcastlu Alexander Isak.

Přestože se Southampton ne příliš úspěšně snažil držet míč ve své moci, letní posila Ben Brereton Díaz neustále napadal. Ještě před přestávkou se stal aktérem incidentu, který mohl obrátit zápas na ruby, když Fabian Schär viděl po střetu s chilským reprezentantem přímou červenou. To však Newcastlu příliš neubralo na elánu a po výpadku koncentrace v zadních řadách Southamptonu Isak předložil míč Joelintonovi, který chytře vypálil z 12 metrů a před přestávkou poslal svůj tým do vedení.

Hosté s výhodou jednoho muže v poli věděli, že iniciativa je v jejich rukou, a během pěti minut po návratu do hry mohli vyrovnat. Po několika odrazech v šestnáctce Newcastlu Brereton Díaz nevysvětlitelně neproměnil velkou šanci. Následoval jistý výkon Magpies, kteří neúnavně bojovali ve středu pole a také posunuli Anthonyho Gordona s Isakem nahoru, aby zůstali nebezpeční díky protiútokům.

Kolem 70. minuty udělal Russell Martin dvojité střídání ve snaze najít nějakou příležitost na srovnání. Kombinace nezničitelné černobílé zdi a zřetelného nedostatku útočné kvality ze strany Saints však způsobila, že se jim nedařilo soupeře zlomit. Fanoušci Newcastlu tak mohli ze stadionu odcházet spokojeni, neboť kromě tří bodů viděli i perfektní defenzivní výkon korunovaný čistým kontem.

Autor: Livesport.cz / Luke Bridle

Komentáře (4)

Přidat komentář
Y.Cabaye

Nepříjemná redka, která je navíc dost diskutabilní. Naštěstí defenzivní výkon byl excelentní a bereme body, snad se takhle budeme prezentovat i dál.

Reagovat
kissak

Utrpěné výhra vzhledem k vývoji zápasu. Ja naopak doufám, že takhle se prezentovat dál nebudeme

Reagovat
Y.Cabaye

Tak jasně, že nechci abychom dali gól a pak se zatáhli a doufali myslel sem poctivý defenzivní výkon. To co nás zdobilo předloni, a loni to úplně vymizelo často.

Reagovat
kissak

Tak co si více přát než čisté konto pro Popea? Defenziva nás včera zdobila a snad bude i nadále pokud Burn zůstane na stoperu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele