6. kolo
28.09.2024 16:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Raúl Jiménez (© AFP)

Fulham si odvezl cenné body z Nottinghamu. Jubilejní trefou rozhodl Jiménez

Raúl Jiménez z penalty rozhodl o tom, že Fulham v šestém kole Premier League porazil Nottingham Forest 1:0. Pro Cottagers to byla pátá výhra z posledních šesti zápasů na City Ground.

Cottagers se ihned po úvodním hvizdu vydali za otevřením skóre, když Adama Traoré donutil Matze Selse tečovat míč nad břevno. Netrvalo to dlouho a do šance se dostali i domácí. Taiwo Awoniyi málem zaznamenal svůj první gól v letošní sezoně, když jeho akrobatický pokus proletěl těsně vedle branky. Krátce před půlhodinou hry se jeho spoluhráč Chris Wood dokázal prosadit po centru Oly Ainy, ale novozélandský internacionál byl v mírném ofsajdu a gól neplatil.

Cottagers nemuseli po poločasové pauze dlouho čekat na svou příležitost. Murillo totiž po několika minutách fauloval Andrease Pereiru v pokutovém území a byla nařízena penalta. Balon si vzal sebevědomě kanonýr Raúl Jiménez, s přehledem ho poslal za záda Selse, a stal se teprve druhým Mexičanem, který dosáhl 50 gólů v Premier League. Domácí se pokoušeli vyrovnat, ale defenziva Fulhamu, v čele s Joachimem Andersenem, byla nepropustná.

Poslední šanci zápasu měl Jota Silva, ale svou střelu mířil přímo na Bernda Lena. Fulham tak prodloužil svou neporazitelnost v Premier League na pět zápasů a zároveň zaznamenal letošní první vítězství v lize na venkovní půdě. Naopak Forest prohrou přišel o neporazitelnost v úvodu ligové sezony.

Autor: Livesport.cz / Danny Lewis

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele