4. kolo
14.09.2024 13:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Matthijs de Ligt rozhodl o výhře Manchesteru United. (© AFP)

Southampton pohrdl penaltou a tři body putují do Manchesteru

Manchester United dal zapomenout nepovedeným zápasům a na hřišti Southamptonu zvítězil tříbrankovým rozdílem. Domácí šanci potrápit favorita v podobě pokutového kopu nevyužili, navíc zápas dohrávali v deseti. United naopak udeřili ke konci první půle dvěma rychlými góly, finální skóre zápasu čtvrtého kola Premier League se pak zastavilo na 0:3 z pohledu Svatých.

Ani jeden z týmů nemůže být se svým vstupem do sezony spokojený, větší tlak ale dozajista doléhá na giganta z Manchesteru. V úvodních třech kolech dvakrát prohrál a na trenéra Erika Ten Haga se valí kritika ze všech stran. Zápas s nováčkem byl tak velmi dobrou možností nepříznivou bilanci zmírnit.

Byli to ovšem domácí, kdo se jevil nebezpečněji. K prvnímu zákroku brankáře Andrého Onanu donutil hned v první desetiminutovce mladík Tyler Dibling. Na druhé straně štěstí zkoušeli postupně Joshua Zirkzee a Noussair Mazraoui, avšak Aaron Ramsdale změnu skóre nepřipustil ani v jednom případě. Ve 33. minutě se aktivní Dibling dostal přes Dioga Dalota a donutil Portugalce k faulu uvnitř pokutového území. Penaltu Camerona Archera ale dokázal Onana vystihnout.

Tento moment jakoby probral Rudé ďábly ze spánku. Dvě minuty po inkriminované penaltě se po rohu hlavičkou prosadil Matthijs De Ligt, který tak dal svůj první gól v dresu United. Krátce před poločasem pak zvyšoval technickou střelou Marcus Rashford.

United získané sebevědomí přenesli i do druhé půle. Ramsdale sice držel svými zákroky domácí celek nad vodou, nicméně útočné řady nebyly zdaleka tak nebezpečné jako v prvním dějství. Definitivně porážku stvrdil drsným zákrokem na Alejandra Garnacha v 79. minutě Jack Stephens, za který po zásluze viděl kartu červené barvy. Sám faulovaný Garnacho přidal finalní tečku za zápasem v nastavení.

Autor: Livesport.cz / Jon Radcliffe

Komentáře (4)

Přidat komentář
fcb+mufc

0:2

Reagovat
SOTON

MU je ve sračkách tak kdy je porazit, když ne dneska. 1-0

Reagovat
Devil

Reagovat
Pony Slaystation

Ty kurzy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele