9. kolo
27.10.2024 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Tomáš Souček (vpravo) nezabránil ve skórování Casemirovi. (© Glyn KIRK / AFP)

Manchester United se propadl až na 14. příčku. Z českého dua byl u výhry West Hamu jen Souček

West Ham zvítězil v devátém kole Premier League nad Manchesterem United 2:1. Utkání oživili až po výměně stran žolíci. Crysencio Summerville, jenž se loni za Leeds podílel na 31 gólech, vstřelil v 74. minutě svou první branku v novém působišti. Krátce nato však šel na hřiště i Joshua Zirkzee, jemuž k asistenci na vyrovnávací trefu stačily dvě minuty. Poslední slovo ovšem měl až v 92. minutě Jarrod Bowen z penalty, čímž odsoudil Rudé ďábly k dalšímu pádu v tabulce. O půli šel na hřiště Tomáš Souček, Vladimír Coufal do utkání opět nezasáhl.

Hosté se celou sezonu potýkali s potížemi v ofenzivě, což chtěli na London Stadium napravit hned na začátku. Již ve druhé minutě se do míče opřel Alejandro Garnacho, orazítkoval však břevno. Šance Rudých ďáblů přicházely i nadále, Rasmus Höjlund se však nedokázal prosadit.

Bruno Fernandes, který ve 12 zápasech proti West Hamu ještě nikdy neskóroval, po Casemirově přihrávce hlavičkoval nad. Největší šanci prvního poločasu promarnil Diogo Dalot, který obešel Lukasze Fabiaňského a nevysvětlitelně vysoko přestřelil odkrytou branku. Jediný nepovedený moment 39letého brankáře přišel krátce nato, když se ohnal po rohu Christiana Eriksena a nasměroval míč proti vlastnímu břevnu.

Svěřenci Julena Lopeteguiho se do přestávky zmohli jen na jednu střelu a nespokojenost Španěla byla zřejmá, když po výměně stran provedl trojí střídání, na hřiště šel i Souček. Druhý poločas byl mnohem vlažnější záležitostí a změny domácím přinesly trochu kontroly.

Jeden z náhradníků West Hamu se nakonec prosadil, když si Summerville otevřel střelecký účet v novém působišti. Po rychlé akci Hammers našel Bowen zpětnou přihrávkou Dannyho Ingse, jehož střela sice mířila vedle, včas ale zasáhl Summerville a usměrnil ji do sítě. Svěřenci Erika ten Haga potřebovali odpovědět a nedbalá obrana West Hamu jim poskytla cestu zpět do utkání. Domácí promarnili několik šancí na zvýšení náskoku a zdálo se, že za to zaplatí nejvyšší cenu, když Zirkzee přihrál na Casemira, který z bezprostřední blízkosti vyrovnal hlavou.

Závěr vyrovnaného utkání nabídl kontroverzi, když byl Matthijs de Ligt potrestán za zákrok na Dannyho Ingse. Dlouhé přezkoumání záběrů u monitoru zpečetilo osud hostů. Bowen proměnil následný pokutový kop a zajistil Kladivářům tři body.

Autor: Livesport.cz / Ryan Fisher

Komentáře (2)

Přidat komentář
OnlyWHU

Souboj dvou trenérů, kterým to nikdo nezávidí, zvládl zplať bůh lépe Lopetegui!

Především na něm bylo dát dohromady viditelně rozvrácenej manšaft, kterému se, stejně jako hostům, prostě nedaří.

Velkým očekáváním byla úvodní domácí sestava. No, postavil bych to trochu jinak (především bych nezařadil Mavra a posavil Suka a Sommervilla. Naopak tleskám za spolehlivýho Fabiho!!! Uznávám nakonec, že Mavropanos by,la dobrá volba, ale úvodní absence Sommervilla byla chyba. Souhlasím, že v úvodní sestavě je stále Antonio. V kombinaci s kvalitním Ingsem na střídání je to v daný situaci dobrá volba.

Zápas? Po tom, co nás v úvodu minula tradiční klinická smrt, jsme získali zem pod nohami a postupně měli i navrch. Po pravý staně jsme skvěle kombinovali a téměř tradičně byla druhá půle naše. Nokonec se k nám fotbaloví bohové nepostavili zády a první domácí výhra je doma!

Tleskám obrovskýmu nasazení a bojovnosti. To si naši borci zatím moc nepřipouštěli a nevěřili, že nejsme MC nebo Liverpool. Takhle budeme bodovat. Bowen, Fabi, Wan Bisaka a celá obrana, dnes i Alvares!!!!

Na rekonvalescenci máme celej týden a když tohle předvedeme, veřím, že máme šanci i s kvalitním Nottinhamem.

COYI!!!!!!!

Reagovat
Jandak

Tak kdy už když ne teď….???!!! Odvolat toho idiota ať už táhne do prdele …

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele