18. kolo
10.02.2013 21:15 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Porto se doma nechalo zaskočit Olhanense

Fotbalisté, trenéři a příznivci podceňovaného Olhanense se k březnu 2010 a remíze 2:2 na Dragãu neobraceli nadarmo - dneska si podobně senzační úspěch s chutí zopakovali. Stateční hoši z Algarve šli v Portu dokonce do vedení, které anuloval spolehlivý Jackson Martinez; další odpověď už nečekaně slabý favorit po reprezentační pauze zformulovat nedokázal...

Svěřenci Vítora Pereiry šli do utkání, dá se říct, v plné sestavě (když si odmyslíme předem známé absentéry Defoura a Jamese), navíc s vědomím ztráty lisabonského konkurenta - a přesto do zápasu vstoupili všelijak, jen ne zodpovědně. Porto sice duel načalo několika po sobě jdoucími rohy, avšak zároveň stačil jediný brejk a Dragão oněmělo. Talentovaný, leč nekonzistentní křídelník Tiago Targino už v sedmé minutě pláchl Sandrovi, aby v koncovce prokázal výjimečný klid i cit - 0:1.

Jak už to v případě Porta letos bývá, favorit i přes rozpačitý začátek neztratil hlavu a nadále vyznával trpělivý, až profesorský přístup ke hře. Lucho, Izmajlov i Moutinho neustále kombinovali s velkým přehledem, aby se procento držení míče na straně domácích šplhalo k neuvěřitelné číslovce 75. A Dragões zároveň nebyli úplně bez šancí; železně však naráželi na svého kmenového zaměstnance, hostujícího brankáře Bracalliho. Ten jednak parádně kontroloval svou šestnáctku, jednak se po 40 minutách vytasil se skvostným jednoručním zákrokem proti Martinezovi.

To byla jediná velká dračí příležitost, která se vtěsnala do prostoru před obrátkou. Po ní se jich už narodilo větší množství - a hlavně se Portu relativně brzy povedlo srovnat. Leč šťastnou cestou. Moutinhův roh se odrazil od Varely do tyče a přímo pod kopačky Martineze, jenž nemohl zaváhat - v 55. minutě se tedy začínalo odznova.

A Porto hned záhy dostalo jedinečnou možnost k dokonání obratu. Jander podle rozhodčího rukou úmyslně zastavil Danilův centr, a tak měl obyčejně jistý exekutor Jackson konečně nastolit řád z penaltového puntíku. Jenže tak se nestalo - kolumbijský forvard pro jistotu úplně přestřelil a tím jako by předznamenal pokračující dračí tápání.

Pereirovy ovečky záhy klidně mohly inkasovat při Héltonově lapsu a zároveň samy až do závěrečného hvizdu váhaly v koncovce. Mangala prudce hlavičkoval mimo, dvě solidní šance zahodil Martinez a neujal se ani Danilův ojedinělý pokus...

Autor: Tomáš Daníček / portugoal.net

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Olhanense zabere a odveze si bod

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Hiko

přání bylo vyslyšeno

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hiko

Ta série FCP doma je úžasná, s Olhanense se nebudou (i po zaváhání SLB) domácí párat - 3:0

Reagovat
REPLIKATOR

Zrovna když zaváhá Benfica, tak zaváhá i Porto.

Reagovat
FC Porto

Tozé, Seba

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele