24. kolo
22.03.2014 20:00 CET
1 : 3
(1:2)

Reportáž

CS Marítimo - Sporting CP 1:3

Sporting zvládl těžký test na půdě Marítima a po výhře 3:1 i nadále zůstává favoritem na zisk druhé příčky. O branky se podělili Adrien Silva, William Carvalho a Jefferson, za domácí vyrovnával Theo Lewis Weeks. Vítězství je o to cennější i proto, že jak Benfica, tak Porto své letošní duely v Marítimu prohrály..

Utkání mělo vysoké tempo už od samého začátku: už ve třetí minutě šel Mané ve vápně k zemi po nešikovném faulu Márcia Rozária. Nařízenou penaltu bez problémů proměnil Adrien Silva a zajistil tak favoritovi rychlé vedení. Odpověď Marítima však byla prakticky okamžitá - po nádherné týmové akci poslal Danilo míč do vápna, Nuno Rocha chytrou patičkou našel Weekse a liberijský záložník z první parádně vymetl roh Patríciovy branky.

Kouč Sportingu Leonardo Jardim vyslal na hřiště hodně ofenzivní sestavu v rozestavení 4-2-4; mohl si to však dovolit, neboť oba záložníci, Adrien Silva a William Carvalho, mají fantastickou formu, jak ostatně potvrzovali i dnes. Nepřekvapí proto, že právě William navrátil sedm minut před pauzou Sportingu vedení; k míči se dostal poté, co jej domácí obrana nedokázala po rohu zcela odklidit, a opřel svůj jedovatý volej přesně k Salinově tyči.

Celek z Madeiry dal po obrátce jasně najevo, že se nehodlá vzdávat; zejména šikovný Derley a mladý záložník Danilo Pereira dělali Sportingu hodně velké problémy. Lisabonský klub sice ještě zahrozil přízemní Slimaniho střelou po brejku, s níž si poradil pozorný Salin, jinak však na hřišti vládlo Marítimo - Derley se hned dvakrát málem prosadil hlavou, nejvíce však na sebe upozornil úžasnou individuální akcí, kdy zesměšnil Maurícia a připravil vynikající šanci pro Danila Diase. Ten však pálil trestuhodně nad.

A tato zahozená příležitost nakonec přišla ostrovní tým hodně draho - o dvě minuty později totiž Sporting definitivně rozhodl. Skvělé čtení hry v podání Adriena Silvy založilo Jeffersonův rychlý brejk; levý bek hostů prošel po lajně až do útočné třetiny a přesnou střelou poslal míč pod Salinem až do sítě. Naděje Jardimových svěřenců na titul tak stále žije..

Autor: Dominik Zezula / portugoal.net

Komentáře (1)

Přidat komentář
Hiko

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele